Nervi întinși la maxim în partidul lui Dacian Cioloș după Convenția Națională a PLUS care a avut loc sâmbătă la Romexpo. Surse politice apropiate conducerii au ales să rupă tăcerea pentru știripesurse.ro, reclamând lipsa de transparență în alegerea membrilor din Consiliul Național.

Partidul lui Dacian Cioloș a debutat cu stangul „Numai meritocrație, oameni noi și transparență nu a fost. Lista a fost dată oamenilor cu câteva ore înainte de Convenția Națională a PLUS”, susțin sursele citate pentru știripesurse.ro, care nu exclud ideea unui val de demisii și plecări din partid după acest episod.

În sprijinul afirmațiilor, sursele politice au spus că un membru ales în Consiliul Național are un dosar penal, iar un alt membru nu a terminat o prestigioasă universitate din SUA cum susține în CV, el renunțând la studii, iar lista „oamenilor ușor de controlat” poate continua. Știripesurse.ro va face publice numele acestora, după ce va obține o reacție la acuzațiile surselor politice.

Citeste si...  Cine ar putea fi premier interimar dacă Ponta demisionează

De asemenea, sursele politice s-au arătat dezamăgite că nume importante din partid nu au fost incluse pe lista membrilor din Consiliul Național, precizând că au ales să facă aceste dezvăluiri pentru că „au conștiință și cred în principii”.

Dezvăluirile surselor politice pun sare pe rana PLUS, partid care a fost marcat recent de scandalul provocat de acuzaţiile lui Marius Oprea.

Amintim că Marius Oprea a spus că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache. În replică, Dacian Cioloş a scris pe Facebook, că este „sătul de scandal şi de mârlănie” şi că este epuizant să răspundă tuturor aberaţiilor.

Ulterior, Adrian Iordache a demisionat din formaţiunea înfiinţată pentru a fi preluată de fostul premier Dacian Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.