Parlamentul European a publicat un nou set de estimări despre cum ar putea arăta componența sa după alegeri, în baza sondajelor realizate în statele membre înainte de 15 aprilie 2019. Cifrele provin dintr-o compilație a sondajelor reprezentative efectuate de institute naționale de sondare a opiniei publice din statele membre și agregate de Kantar Public în numele Parlamentului European.

Conform estimărilor, PNL a ajuns la 25,2%, în creștere față de luna precedentă, când aveau 24,7%. La acest scor, PNL ar obține 9 mandate.

În schimb, PSD s-a prăbușit. Conform estimărilor din aprilie, PSD înregistrează 21,5% și au căzut sub PNL. Se remarcă o diferență foarte mare față de luna martie, atunci când PSD era cotat la 29%. Practic, PSD a pierdut aproape 8% în câteva săptămâni. La acest scor PSD ar obține 8 mandate.

Din spate vine puternic alianța USR-PLUS și înregistrează un scor de 17,7%, asta în timp ce în luna martie alianța avea doar 14,2%. La acest scor de 17,7%, alianța USR-PLUS ar obține 6 mandate.

Citeste si...  Cercetătorii au descoperit vârsta la care e cel mai bine să naşti. Te va surprinde!

Pe locul 4 regăsim ALDE, care ar obține 12,7%, în creștere față de luna martie, când aveau 10,7%. La un scor de 12,7%, ALDE ar obține 4 mandate.

Foarte aproape de ALDE stă Pro România, care se plasează pe locul 5 cu un scor de 11,2%, în creștere față de luna martie, atunci când aveau 9,6%. La acest scor, Pro România ar obține 4 mandate.

În Parlamentul European ar mai intra și UDMR, care se menține la 5,1%, , ceea ce le-ar aduce un mandat de europarlamentar.

PMP-ul lui Traian Băsescu n-ar face pragul electoral, dar măsurătorile nu surprind și impactul anunțării candidaturii fostului președinte.