Liderii coaliției PSD-ALDE se întrunesc luni la Parlament pentru a decide data la care legislativul va fi convocat în sesiune extraordinară. O asemenea convocare este necesară pentru că Guvernul a adoptat vineri mai multe ordonanţe de urgenţă care exced legea de abilitare.
Cel mai probabil, marţi sau miercuri vor fi convocate Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului, care ar urma să convoace o sesiune extraordinară în această săptămână. Potrivit legii, pentru ca ordonanţele să intre în vigoare în vacanţa parlamentară este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în termen de 5 zile de la adoptare.
Cele mai importante acte normative adoptate vineri de Guvern au fost OUG pentru modificarea pensiilor speciale şi OUG prin care li se permite primăriilor să cumpere regiile de termoficare (cazul Elcen – Primăria Capitalei).
Sesiunea de toamnă a Parlamentului începe pe 1 septembrie. O sesiune extraordinară ar fi practic doar o chestiune de procedură, fiind puţin probabil ca aleşii să vină la Parlament în această perioadă.
Biroul Permanent al Senatului a fost convocat pentru marţi, 8 august, la ora 14.00.

Citeste si...
Negocierile pentru noul Guvern continuă. Cine pleacă, cine vine în Cabinetul Ponta IV