Parlamentarii PSD au decis, marţi, cu doar o abţinere, aparţinând lui Miron Mitrea, ca formaţiunea să rămână în continuare la guvernare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

parlament1

 Decizia a fost luată la şedinţa grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat, la care a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Conform surselor citate, Ponta a propus în cadrul reuniunii ca până pe 19 decembrie în Parlament să se dea votul pe proiectul legii bugetului şi pe noua structură a guvernului.

Parlamentarii PSD au decis, marţi, cu doar o abţinere, ca partidul să rămână în continuare la guvernare. Decizia a fost luată la şedinţa grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat, la care a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat că începând din 13 decembrie şi până în 19 decembrie va veni în Parlament cu noua structură de Guvern şi cu proiectul de buget pe anul 2015.

„În acea săptămână, până pe 19 decembrie, suntem gata cu noua formulă de guvern, pentru că pe 13 decembrie este ziua în care cei de la UDMR decid în mod oficial că nu vor mai participa cu miniştri la guvernare. Ştiu că au decis şi ştiu că se vor ţine de cuvânt că vor vota noua structură a guvernului şi bugetul în acest an şi asta înseamnă că putem veni imediat după 13 cu noua structură de guvern”, a afirmat Ponta, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

El a spus că i-a informat pe parlamentarii PSD că trebuie să decidă împreună dacă există sprijinul pentru continuarea guvernării.

„I-am informat şi pe colegii mei despre faptul că trebuia să decidem împreună dacă există sprijinul grupurilor parlamentare pentru continuarea guvernării. S-a dat un vot, a fost un vot unanim pentru continuarea programului de guvernare şi de asemnea i-am anunţat că asta înseamnă să venim cu bugetul în jur de 14, pe 10 îl terminăm la Guvern, dar în jur de 14 intră în Parlamemnt şi cu o formă restructurată a Guvernului, din care să facă parte, alături de PSD, cu câte 2 portofolii, colegii de la UNPR, PC şi PLR”, a explicat Ponta.

Citeste si...
Ţiganii au început să ciripească în cazul de sclavie de la Berevoieşti. L-au distrus pe primar