Parisul, zguduit de proteste violente de 1 Mai: Cel puțin 200 de persoane au fost reținute și peste 12.500 au fost percheziționate „preventiv” la Paris, urmau proteste organizate miercuri, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, potrivit Poliției pariziene, citată de France 24, scrie Mediafax.

Parisul, zguduit de proteste violente de 1 Mai: Deși la nivel național protestele au fost în general pașnice, la Paris autoritățile au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene după ce mai mulți protestatari au devenit violenți.

Perchezițiile efectuate de către forțele de ordine au fost făcute în baza unei legi controversate care a intrat în vigoare în luna aprilie și care permite percheziționarea participanților la manifestații. Totodată, aceeași lege prevede că persoanele care își acoperă fața în timpul protestelor pot fi condamnate la un an de închisoare sau pot plăti o amendă penală de până la 15.000 de euro.

Citeste si...  La Bruxelles, manifestantii au trecut la violente extreme: au dat foc unei masini

Măsurile de securitate au fost sporite miercuri în Franța, după ce au circulat informații potrivit cărora s-ar putea produce violențe la mitingurile organizate la nivel național, de Ziua Internațională a Muncii.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a avertizat recent că „activiști radicali” s-ar putea infiltra printre manifestanți. Peste 7.400 de polițiști au fost trimiși în stradă la Paris, iar autoritățile au decis să închidă preventiv 580 de magazine și restaurante din centrul capitalei.