Parchetul General sesizează Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declarațiile fostului președinte Traian Băsescu referitoare la sechestrul pus de procurori pe terenurile din comuna Nana. Într-o postare pe Facebook,  Băsescu le-a cerut scuze sătenilor din Nana pentru sechestrul pus de procurori pe terenurile lor, susţinând că îi pare rău pentru cele 127 familii care trebuie să „suporte consecinţele unor acţiuni politice” îndreptate împotriva sa. 

10924687_980552028625015_4000190680714665746_o_45322000

Parchetul General a reacţionat la precizările fostului preşedinte Traian Băsescu privind sechestrul pus pe terenurile de la Nana.

„Măsurile procesuale dispuse de procurori într-un dosar penal sunt analizate și validate doar de către judecători.  

Conducerea Ministerului Public apreciază ca fiind regretabil faptul că un fost președinte al României pune la îndoială independența și imparțialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natură să afecteze prestigiul și credibilitatea justiției.

În acest context, conducerea Ministerului Public solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenței Justiției, potrivit art. 1 și 30 din Legea nr.317/2004, să își îndeplinească obligația legală de a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea.”, se arată în comunicat de presă al Parchetului.

Tribunalul Călăraşi a menţinut sechestrul pe terenul pe care fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, îl are în comuna Nana, despre care procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Sechestrul a fost instituit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în 16 februarie, atât pe terenul Ioanei Băsescu, cât şi pe cele ale unor inculpaţi din acest dosar.

Traian Băsescu a reacţionat pe Facebook, la două zile după ce judecătorii au respins contestația Ioanei Băsescu.

 „Imi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010.

Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea.
Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde.

Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş.
Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă

Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?„, a scris Traian Băsescu pe Facebook

Citeste si...
Traian Băsescu iese din nou în public