Sectorul 1, Capitala Capitalei, după le place autorităților locale să spună, nu se dezminte. Acțiunile de combatere a răspândirii COVID-19 sunt din ce în ce mai intense și mai eficiente, în ciuda faptului că lupta se duce deja de câeva săptămâni. Intensificăm și eficientizăm acțiunile. Noua strategie presupune acoperirea integrală a Sectorului 1, în 7 zile!“, scrie pe pagina sa de FB edilul Dan Tudorache.


Suprafața sectorului (30% din suprafața totală a Capitalei) a fost împărțită în 7 zone, pe criterii ce țin de eficiență. Fiecare areal are alocată o zi. În fiecare zonă, acționează simultan echipe care igienizează străzile și fac dezinfecția în blocuri. Toate activitățile se derulează pe timpul zilei. Traficul redus permite acum acest lucru.

Citeste si...  Paştele Catolic, acasă, cu tradiții și lumină din suflet


„Reamintesc faptul că la nivelul Sectorului 1 aplicăm strict recomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind igienizarea. În continuare, străzile se spală doar cu detergent stradal concentrat, prietenos cu mediul. Astăzi s-a acționat în zona I, în cartierele Aviației și Băneasa“, mai scrie edilul.


Dezinfecția scărilor de blocuri continuă!
„Azi (n.red- ieri) a început a doua rundă de dezinfecție a scărilor de bloc din Sectorul 1. Substanța folosită este Halamid, un bactericid și virucid cu eficiență dovedită, aprobat de Ministerul Sănătății, pe bază de Cloramina-T. Dacă sunt adrese la care nu s-a ajuns săptămâna trecută, rog să le comunicați la 021.9540 pentru a fi luate în evidență“, preciza ieri primarul din Sectorul 1 Dan Tudorache.