Mii de bucuresteni au admirat exemplarele la „bataia cu flori„

 wed2 (5)

Celebra „bătaie cu flori”, așa cum se obișnuia odinioară la Șosea și parada autovehiculelor de epocă au strâns, sâmbătă, mii de bucureșteni la Primăria Sectorului 2 care au asistat la reînvierea unei pagini din istoria interbelică a țării noastre.

wed2 (4) - Copy

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a XIX-a ediție a Târgului  Anticarilor, organizat de Primarul Neculai Onțanu și a reunit o serie de mașini de epocă de mare valoare și în perfectă stare de funcționare care au atras privirea vizitatorilor de toate vârstele.

wed2 (2) - Copy

Au participat modelele Ford Model A Roadster, an de fabricație 1928, Ford Model A Roadster, coupe an de fabricație 1929, Ford Model A, an de fabricație 1929, Aero 1000, an de fabricație 1936, Ford Taunus, an de fabricație 1937, Plymouth an de fabricație 1938, Renault 16 an de fabricație 1967, Volga, an de fabricație 1968, Fiat x 1 9 an de fabricație 1972, Lincoln Continental, an de fabricație 1972, Oldsmobile, an de fabricație 1974, Cadillac an de fabricație 1976, Cadillac Eldorado an de fabricație 1978, Morgan, an de fabricație 1980, VW Golf an de fabricație 1983, Citroen 2 CV an de fabricație 1983, Pontiac, an de fabricație 1987.

wed2 (1) - Copy

Trăsura care a deschis parada autovehiculelor a întregit atmosfera de sărbătoare interbelică, iar actorii costumați în haine de epocă au rememorat gesturile și obiceiurile înaintașilor noștri din acele vremuri.

Evenimentele au loc în cadrul celei de-a XIX-a ediţie a Târgului Anticarilor, eveniment organizat de Primarul Neculai Onțanu la Obor, pe locul vechiului Târg al Moşilor.

În cele trei zile ale Târgului, iubitorii de antichităţi pot vizita peste 60 de standuri amenajate pe aleile Parcului Obor şi alte 10 standuri in incinta Primăriei Sectorului 2 unde, anticarii şi-au dat întâlnire cu bucureștenii pentru a le dovedi că trecerea timpului nu reduce valoarea și calitatea obiectelor, acestea dovedindu-şi mereu inegalabila atractivitate.

wed2 (3) - Copy

Târgul de la Obor reunește pentru a nouăsprezecea oară  marea familie a iubitorilor de antichităţi care vin să etaleze spre a fi admirate și cumpărate obiectele ce au adus căldură și bucurie în multe case, dar care de fiecare dată nu ezită să schimbe între ei diverse obiecte, fie că este vorba de cărţi, fotografii, mobilier, tablouri, numismatică sau alte nenumărate obiecte de arta, ce stau mărturie vremurilor apuse.

Într-o epocă plină de contraste, marcând o ciocnire de mentalităţi, Târgul Anticarilor invită bucureştenii la o revenire binefăcătoare în epocile demult apuse, pentru a descifra enigmele unei lumi balcanice în taifas cordial şi firesc cu spaţiul Occidentului.

Obiecte de toate felurile, de la cele mai ieftine, până la cele mai scumpe sunt expuse în standurile amenajate în Parcul Obor şi oferite spre cumpărare tuturor celor care au dorit să aibă măcar o mică parte din istoria vremurilor de demult.

Vizitatorii Târgului, deopotrivă cumpărători sau doar iubitorii de frumos, au şansa redescoperirii unei lumi speciale, plină de parfum aparte, în refrenele muzicii de altă dată, cântată cu multă pasiune de celebrii înaintaşi Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez sau  Maria Tănase.

Porțile celei de-a XIX – a ediție a Târgului Anticarilor de la Obor se vor închide duminică, 18 mai a.c. la ora 18.00.

 

Citeste si...  Primăria Capitalei vrea să cheltuiască aproape 2,8 milioane de lei pentru monitorizarea zgomotului