Papa Francisc şi-a cerut public scuze, în timpul primei slujbe din an, pentru că a lovit cu palma o femeie care îl apucase de braţ şi nu îi mai dădea drumul.

Papa a deplâns violenţa contra femeilor. 

Femeile sunt cele care dau viaţă, a susţinut Suvernaul Pontif „şi totuşi ele sunt în mod continuu insultate, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să pună capăt vieţii care le înmugureşte în pântece”.

„Orice formă de violenţă împotriva unei femei este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, care s-a întrupat dintr-o femeie. Salvarea întregii omeniri a venit din pântecele unei femei. Putem să înţelegem de cât de multă umanitate dăm dovadă după cum tratăm corpul unei femei”, a susţinut el.

Corpul femeii este un sacrificiu adus „pe altarele profane ale publicităţii, ale profitului, ale pornografiei”. Femeile trebuie eliberate de consumerism, a mai susţinut Papa, adăugând că „femeile trebuie respectate şi onorate” şi că „a lor este cea mai nobilă carne din lume”.

„Şi în zilele noastre, maternitatea este degradată pentru că singura creştere de care suntem interesaţi este cea economică”, a punctat Suvernaul Pontif.

Numeroase mame sunt nevoite să fugă în pribegie pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor şi ajung în locuri unde sunt considerate de prisos „de către oameni cu stomacurile pline de mâncare şi inimile golite de dragoste”, a subliniat Papa Francisc.

Citeste si...
Papa Francisc: „Coranul și Biblia sunt același lucru”!

„Câteodată ne pierdem răbdarea. Chiar și mie (mi se întâmple asta, n.r.). Îmi cer scuze pentru exemplul rău pe care l-am dat ieri.”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a fost subiectul unui incident marţi, la Vatican, când a lovit cu palma de două ori mâna unei femei care îi înșfăcase un braț și nu îi mai dădea drumul

O înregistrare a momentului, publicată pe platforma de micro-blogging Twitter, o arată pe femeie făcându-şi semnul crucii în timp ce suveranul pontif se apropia de aceasta, care făcea parte dintr-un grup de pelerini veniţi la Vatican.

După ce a dat mâna cu mai mulţi credincioşi, papa a început să se îndepărteze de grup, când femeia l-a tras de un braţ înapoi, în mod violent.

Papa a părut că suferă de durere şi, în mod cu totul neobişnuit, a admonestat-o pe femeie şi i-a lovit cu palma mâna de două ori pentru a se elibera.

Ulterior, papa a mers să vadă o scenă de Crăciun aflată în piaţa Sf. Petru de la Vatican.

vatican , violenta , papa francisc , agresiune femei