Patru memebri ai Gărzii Elvețiene, cea care se ocupă de securitatea pontifului, au fost diagnosticați cu noul COVID-19, fapt care îi crește temerile că Papa Francisc în pericol ar putea contracta virusul SARS-Cov-2.

Oficiul de presă al Suveranlui Pontif a făcut anunțul referitor la imfectarea celor patru membri. Papa Francisc în pericol sar puteainfecta cu COVID, la vârsta de 83 de ani, face parte din grupa celor cu risc ridicat în contractarea infecției din cauza vârstei.

Patru membri ai Gărzii Elvețiene, infectați cu SARS-CoV-2
Cei patru membri ai Gărzii Elvețiene se află în izolare iar autoritățile de la Vatican au declașat o anchetă epidemiologică pentru a descoperi cu ce persoane au avut aceștia contact.

Papa Francisc, în pericol, după ce 4 membri
Cei patru membri ai Gărzii Elvețiene se află în izolare / Sursă FOTO: Shutterstopck – caracter ilustrativ

Papa Francisc, contact direct cu un cardinal depistat pozitiv cu COVID-19!
La mijlocul lunii septembrie, Papa FRancisc a fost din nou în pericolul de a fi contractat COVID-19 după ce s-a aflat că a intrat în contact direct cu un cardinal depistat pozitiv cu COVID-19! Deși medicii recomandă asta, iar autoritățile insistă cu reguli stricte, Suveranul Pontif a ales să nu poarte mască de protecție atunci când vorbește cu persoanele care vin în audiențe la palatul apostolic. Secretarul de stat Pietro Parolin a dat, însă, asigurări că Papa Francisc (83 de ani) este „supravegheat constant” de o echipă de medici specialiști.

Pe 29 august, cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle era primit într-o audiență privată de Papa Fracisc, iar la câteva zile distanță, la revenirea la Manila, prelatul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Agenția italiană ANSA îl citează pe cardinalul Parolin, care şi-a arătat îngrijorarea privind starea de sănătate a prelatului filipinez. Luis Antonio Tagle face parte din Curia Romană (administraţia centrală a Vaticanului), având un rol foarte important în sânul Bisericii Catolice. El s-a întors în Filipine „cu ocazia aniversării mamei sale. Să sperăm că nu este nimic grav”, a apus cardinalul Parolin.


Citeste si...
Comisia Europeană atenţionează că statele membre ale UE sunt nepregătite pentru un nou val de infecţii cu COVID-19