Papa Francisc spune că xenofobia de astăzi din Europa, impulsionată de populism, îi aminteşte de Adolf Hitler din anii 1930, relatează miercuri DPA, informează Agerpres.

„Xenofobia este o boală omenească, precum pojarul”, le-a spus marţi Papa jurnaliştilor într-un zbor la întoarcerea dintr-o vizită în Africa.

„O boală la un anumit moment ‘justificată’, de exemplu, cu menţinerea purităţii rasei”, a adăugat Suveranul Pontif.

„Câteodată aud, în unele locuri, discuţii care amintesc de Hitler în 1934. Se pare că există un refren în Europa, dar şi în Africa”, a mai afirmat el.

Papa Francisc, care şi-a încheiat un turneu în trei ţări africane, a reiterat că este împotriva zidurilor, despre care a spus că „îi izolează pe cei care le ridică”.

Citeste si...  Majorări de capital pentru societățile Municipalității⁩

„Da, ţin pe dinafară multă lume, dar cei din interiorul zidurilor vor rămâne singuri şi, în cele din urmă, vor ajunge învinşi de mari invazii”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a făcut în mod repetat apel la europeni să înveţe din lecţiile secolului al XX-lea, inclusiv din emigraţia europeană din trecut spre Americi şi ororile nazismului, în contextul în care continentul se confruntă cu migraţia.