Papa Francisc a salutat mulţimea si a stat la o distanţă sigură evitând tradiţionala baie de mulţime, şi a îndemnat oamenii să respecte măsurile impuse de autorităţi, care vizează reducerea coronavirusului, potrivit Reuters.

Papa Francisc a salutat mulţimea. Aş vrea, ca de obicei, să cobor şi să mă apropii să vă salut. Dar cu noile reglementări, este mai bine dacă păstrăm distanţa. Se întâmplă adesea atunci când cobor, ca toată lumea să se apropie şi să se îngrămădescă. Şi este o problemă, deoarece există riscul de infecţie.

Vaticanul a declarat, luni, că patru membri ai Gărzii Elveţiene, care îl păzeşe pe Papă, sunt izolate de simptomele virusului COVID-19. Guvernatorul Vaticanului a instituit, săptămâna trecută, măsuri preventive care stipulează că fiecare membru al Gărzii trebuie să poarte măşti atât în ​​aer liber, cât şi în interior şi să respecte măsurile de sănătate prescrise. În timp ce Papa Francisc nu poate purta mască în public, deoarece a suferit o intervenţie de extirpare a unei părţi dintr-un plămân, din cauza unei boli.

„Îmi pare rău dacă astăzi vă salut de departe, dar cred că dacă toată lumea, ca buni cetăţeni, respectă reglementările autorităţilor, aceasta va ajuta la gestionarea pandemiei. Mulţumesc ”, a spus el, potrivit sursei citate.Citeste si...
OMS susţine că mutaţiile COVID-19 nu vor influenţa eficacitatea vaccinului, când va apărea