Papa Francisc, care a acuzat o răceală supărătoare de mai multe zile, a fost testat pentru coronavirus, a raportat marţi publicaţia italiană Il Messaggero.

Papa Francisc şi-a anulat pentru prima dată de la alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice participarea la o tradiţională reculegere spirituală, organizată alături de alţi prelaţi din Curia în Ariccia, la sud de Roma, din cauza unei răceli.

Potrivit presei italiene, Papa a avut rezultat negativ la testul de coronavirus. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că nu comentează imediat asupra acestei informaţii.

„Din păcate, o răceală mă obligă să nu particip în acest an la reculegerea de Postul Paştelui. Îmi voi continua reculegerea aici”, declarase anterior Papa Francisc.

Citeste si...  Cine sunt și cum arată socrii lui Brigitte, oamenii care s-au opus relației ei cu Emmanuel Macron!

Papa Francisc a apărut duminică pentru prima oară în public după „o uşoară indispoziţie” anunţată de Vatican. Suveranul Pontif şi-a făcut apariţia la o fereastră a Palatului Apostolic din Vatican pentru a se adresa miilor de credincioşi reuniţi în piaţa Sfântul Petru.

Italia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de Covid-19 din Europa, soldată până în prezent cu 52 de morţi şi peste 2.000 de cazuri de infectare.