Aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc sâmbătă dimineaţă, în drumul său către Miercurea Ciuc, va ateriza la Târgu Mureş din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi nu la Bacău, cum s-a anunţat iniţial, a anunţat Comitetul Interministerial pentru Securitatea vizitei Suveranului Pontif. Schimbarea traseului nu afectează programul iniţial al Papei Francisc, care va ajunge la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi la orele anunţate.

Pentru mii de credincioşi a fost o noapte de rugăciune în Bazilica Sfânta Maria din Şumuleu Ciuc, în așteptarea Papei.

Veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, special să-l întâlnească pe Sfântul Părinte, oamenii nu au ţinut seama de vremea nu foarte prietenoasă.

A fost o noapte de veghe în Șumuleu Ciuc. Pelerinii care au ajuns încă de vineri în micul cartier de la marginea oraşului Miercurea Ciuc au cântat şi s-au rugat până dimineaţă, în aşteptarea Papei Francisc.

La Bazilica Sfânta Maria momentele de rugăciune au început încă de la lăsarea serii.

Oamenii au venit de departe, unii nu au dormit de 24 de ore. Totuşi asta nu i-a împiedicat să vină să se aşeze în genunchi, să mediteze şi să se roage în aşteptarea lu Papa Francisc.

Citeste si...
O copila din Vâlcea, găsită spânzurată în pădure după ce a fost batjocorită de propriul tată

După ce s-au familiarizat cu zona, pelerinii şi-au petrecut seara alături de gazde. Un grup de turişti au venit tocmai din Ungaria ca să-l vadă pe Sfântul Părinte. Au avut noroc cu o localnică care le-a oferit cazare şi mâncare tradiţională.

“Am făcut varza călită, varza roşie şi varza albă cu carne friptă şi le-a plăcut foarte mult.”

“Astăzi am vizitat împrejurimile şi pe drum ni s-a întâmplat ceva miraculos. Pentru prima dată în viaţa noastră şi chiar şi a preotului: în autobuz am ţinut Sfânta Liturghie.”

“Ne-am bucura să ne întâlnim cu Papa Francisc, la picioarele Sfintei Maria, aici, în Șumuleu.”

Cei care nu au mai găsit cazare şi-au petrecut noaptea în maşini, în parcările amenajate la marginea cartierului. Însă sacrificiul merită, spun oamenii.

Un grup de prieteni din Baia Mare a venit în pelerinaj cu rulota.

La Șumuleu Ciuc sunt aşteptaţi să mai sosească sâmbătă mii de pelerini.