„Mergi înainte”, i-a spus papa Francisc tinerei activiste suedeze pentru mediu, Greta Thunberg, cu care a schimbat câteva cuvinte despre lupta ei împotriva schimbărilor climatice, la sfârşitul Audienţei generale de miercuri din Piaţa Sf. Petru, relatează EFE, informează Agerpres.

Papa Francisc a binecuvantat şi a încurajat o activistă de mediu

Greta Thunberg în vârstă de 16 ani şi un interpret au dialogat câteva minute cu papa Francisc căruia i-au prezentat un afiş cu sloganul ‘Join the Climate Strike’.

În videoclipul întâlnirii se poate vedea cum papa ascultă ceea ce i se spune despre iniţiativa unei greve şcolare în zilele de vineri pentru a cere guvernelor să adopte măsuri împotriva schimbărilor climatice şi cum o încurajează la sfârşit pe fată, spunându-i „Mergi înainte!”, „Dumnezeu să te binecuvânteze”.

Citeste si...
Angela Merkel, în mesajul de Anul Nou: Incălzirea pământului este cauzată de mâna omului

Purtătorul de cuvânt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti, a precizat că papa „i-a mulţumit” şi „a încurajat-o” pe Greta Thunberg „pentru implicarea ei în apărarea mediului”. El a explicat că fata, care a venit la Roma însoţită de tatăl său, a cerut să aibă o întâlnire cu papa Francisc pentru a-i mulţumi că este „un apărător al Creaţiei”.

Greta Thunberg a ajuns miercuri dimineaţă la Roma după ce marţi a lansat un apel Comisiei pentru mediu al Parlamentului European să ia măsuri urgente împotriva acestei probleme.

Adolescenta suedeză are programată joi o întâlnire cu preşedinta Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati, iar vineri va participa la manifestaţia elevilor ce se va desfăşura în Piazza del Popolo din Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.