Pielea naturală este materialul preferat de majoritatea persoanelor, mai ales atunci când vine vorba despre achiziționarea unor pantofi, genți sau curele de calitate. De ce? Răspunsul la această întrebare este destul de simplu și evident – este vorba despre un material rezistent, natural, care se poate păstra mai ușor decât materialele alternative utilizate în confecționarea articolelor menționate.

Chiar dacă unii sunt de părere că există și materiale sintetice ce prezintă o calitate acceptabilă, în concluzie tot pielea naturală este cea mai potrivită, deoarece aceasta este și mai prietenoasă cu pielea. Oricât de reușite ar fi diferitele imitații din comerț, atunci când cel ce poartă respectivele produse are pielea sensibilă, acestea pot provoca iritații, eczeme sau alergii.

De aceeași părere sunt și experții ANNA CORI, unul dintre cele mai renumite magazine din țară, care promovează atât în cadrul spațiilor fizice din întreaga Românie, cât și în mediul online pe annacori.com, pantofi de damă și bărbătești, respective genți și curele din piele, de cea mai înaltă calitate.

Cum putem identifica un produs din piele naturală?

Cum pot ști cumpărătorii că au găsit un magazin care le oferă marfă de piele și că șansele ca aceasta să fie imitație sunt inexistente? Profeșioniștii ANNA CORI ne propun în rândurile ce urmează câteva metode eficiente prin care oricine poate identifica cu ușurință produsele din piele naturală.

Trebuie să fim mereu raționali în ceea ce privește prețul!

De multe ori ne orientăm după produsele care au prețul mai mic, iar asta este prima greșeală pe care o facem atunci când ne dorim articole din piele naturală. Atunci când costul unei perechi de pantofi, fie aceasta de damă sau de bărbați, este cu mult mai mic decât ne-am fi așteptat, atunci acesta poate fi interpretat ca un semn că nu este vorba despre piele.

Atenție sporită la etichetă!

De multe ori, din lipsă de atenție sau din grabă, clienții uită să verifice eticheta produsului de care sunt interesați, iar vânzătorii nu oferă întotdeauna informații reale cu privire la material. Nu este pe atât de relevantă țara de fabricație, pe cât sunt specificațiile ce fac referire la materialul folosit pentru confecționare.

Acordăm atenția cuvenită greutății produselor?

Acest lucru este valabil mai mult atunci când se dorește achiziționarea unor pantofi sau a genții. Spre exemplu, aceasta din urmă este de obicei destul de grea când este realizată din piele naturală. În schimb, un produs din piele sintetică va fi cu mult mai ușor.

Citeste si...  (P) Sfaturi despre asortarea unor pantofi eleganți

Prezintă articolul vreun fel de miros?

Orice produs confecțioanat din piele naturală (indiferent că vorbim despre pantofi, curele sau genți), au mirosul lor specific. Nu este vorba despre unul deranjant însă, așa cum se întâmplă în cazul produselor sintetice. (un bun exemplu de articole din piele naturală sunt cele oferite în magazinele ANNA CORI, ce pot fi achiziționate și de pe www.annacori.com/ro/).

Trebuie să pipăim produsul atunci când îl cumpărăm!

De ce este necesar să facem asta? De obicei, orice produs confecționat din piele naturală este mult mai fin la atingere decât unul realizat din materiale sintetice. De asemenea, acesta se simte și mult mai plăcut la atingere. Spre deosebire de pielea naturală, cea artificială este mult mai rigidă, dar prezintă și o elasticitate mai mare. Când îndoim o pereche de pantofi realizați din piele naturală, ridurile fine create se estompează la întindere.

Cum se prezintă interiorul articolului vizat?

Întotdeauna este bine să verificăm reversul produsului. În mod evident că aceasta trebuie să fie din piele întoarsă!

Existența porilor poate fi un semn al naturaleții pielii

De obicei un produs din piele artificială prezintă pori, însă distribuiți în mod regulat pe toată suprafața materialului. În schimb, un articol realizat din piele naturală va avea întotdeauna distribuirea neregulată a porilor.

Totodată, pentru a verifica un articol din piele, ne putem folosi de un ac. Cum? Atunci când acesta pătrunde materialul mai greu, înseamnă că este vorba despre un produs original.

Acestea sunt numai câteva dintre modurile în care cei interesați de pantofi, genți sau curele din piele 100% naturală, pot avea garanția că nu au fost păcăliți. Este adevărat că prețurile unor astfel de articole vor fi întotdeauna mai ridicate decât în cazul produselor realizate din alte materiale sau piele artificială, însă și rezistența va fi alta. Spre exemplu, cei care își doresc încălțăminte de piele bună, însă nu dispun de un buget prea bogat, pot opta și pentru produsele din secțiunea Outlet a magazinelor de renume din țară, precum este annacori.com.