Dănuț Lupu a discutat cu jucătorii de la Dinamo și a anunțat că vor mai pleca câțiva în zilele următoare, dacă nu se plătesc urgent salariile: „Nu cred că au intrat banii. Nu cred că mai rămâne nimeni până luni. Am mai vorbit și eu cu jucători de la Dinamo, nu pot da nume, azi au zis că pleacă dacă nu-și primesc banii. La noi comisiile se țin repede. Săptămâna viitoare se ține comisia, sunt declarați liberi și cu asta, basta.

Dinamo, cu un picior în groapă: „Nu cred că mai rămâne nimeni până luni”
Am discutat acum trei zile cu nea Cornel Țălnar, era foarte bucuros că ar fi găsit o rezolvare. I-am zis că plătesc salariile acum, dar după ce se întâmplă? A spus cineva că îi ajută cu un milion de euro, făcuseră o înțelegere, dar… Dacă n-a spus Țălnar, nu pot să spun eu. Sunt mulți români care vor să ajute Dinamo, însă nu le dă nimeni nicio garanție. Să arunci un milion așa, pentru că îți place de Dinamo, iar Dinamo să nu-ți ofere nimic… e foarte greu.

Spaniolilor li s-a permis să facă ce au făcut. Nimeni nu vinde un club ca Dinamo fără garanție. De ce nu mi l-au dat mie? Nu poți să vinzi nici măcar o mașină fără să ai o garanție. Nu știu ce o să se întâmple. Suporterii nu cred că pot face vreo minune până săptămâna următoare, este peste puterile lor. Este o misiune imposibilă pentru ei”, a spus Dănuț Lupu, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Străinii se pot considera liberi după ce trec cele 15 zile de la notificare. Românii trebuie să treacă prin calvarul comisiilor FRF
Spaniolii de la Dinamo sunt reprezentaţi de sindicatul din Spania, care le va depune memoriile la FIFA, iar pentru ceilalţi, cum sunt de exemplu Fabbrini, Puljic etc, o va face AFAN.

Plecarea de la echipa din Şoseaua Ştefan Cel Mare nu se poate face la fel pentru toţi jucătorii din lot. Românii vor fi obligaţi să aştepte o decizie definitivă a comisiilor federale, în timp ce străinii îşi depun memoriu la FIFA la 15 zile de la expirarea notificării, moment din care se pot considera liberi de contract. Iar clubul tot trebuie să-i plătească banii!

În schimb, fotbaliştii români vor avea în continuare de tras cu modul de lucru cel puţin ciudat al Comisiilor. Ei pot trimite notificare la club la 60 de zile de neplată a salariilor. Apoi, după cele 15 zile de aşteptare în care clubul poate achita restanţele, depun memoriu la FRF pentru a fi declaraţi jucători liberi. După care începe nebunia cu amânările. Şi nu este suficient să câştigi la o comisie, ci trebuie să aştepţi o decizie definitivă!

Comisiile FRF amână în repetate rânduri luarea unei decizii chiar şi atunci când un club îşi dă afară antrenorul
Chiar şi în cazurile evidente, în care jucătorul este scos din lot şi nu are banii plătiţi de mai multe luni, Comisia găseşte de cuviinţă să amâne în repetate rânduri luarea unei decizii pentru că Regulamentul îi permite.

La fel şi pentru antrenorii daţi afară sau trecuţi pe linie moartă de cluburi!

Cei de la Comisii ajută de fiecare dată cluburile şi nu, aşa cum ar fi normal, angajatul.


Citeste si...
Borja Valle descrie dezastrul de la Dinamo: Fanii le-au dat bani de mâncare