Deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, a declarat că subiectul restructurării Guvernului va fi abordat, marți, în ședința grupului. O parte din cei 17 deputați ai minorităților naționale înclină mai mult spre PSD, în timp ce alții înclină spre PNL, a menționat Varujan Pambuccian.

Context: Liderii PSD au stabilit, miercurea trecută, ca premierul să ceară Parlamentului restructurarea Guvernului în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu-i numește în funcții pe cei trei miniștri propuși la Justiție (Eugen Nicolicea), Fonduri Europene (Oana Florea) și Românii de pretutindeni (Liviu-Tit Brăiloiu). UDMR și Pro România au anunțat că vor lăsa PSD-ALDE să demonstreze că au majoritate și nu vor participa la vot.
Unele partide s-au poziționat deja public legat de o eventuală restructurare a Guvernului.

Varujan Pambuccian: – Nu am avut nicio discuție, încă, cu colegii mei, trebuie să am o discuție marți, la ora 3. Dar, din ceea ce bănuiesc eu, nu o să ajungem la un consens și probabil că o să fie un vot diferit de la un coleg la altul.

Citeste si...  Umilinţă! Uite cine a supus-o pe Anna Lesko

– De ce?

– Pentru că pe anumite lucruri care sunt mai partizane nu există consens. O parte dintre colegi înclină mai mult spre PSD, alții spre PNL și atunci e normal ca un consens să se realizeze foarte greu, iar noi nu avem un interes special în chestiunea aceasta.

– Personal aveți un punct de vedere?

– Eu, personal, nu-mi exprim punctul de vedere înainte de avea întâlnirea cu colegii mei și îi rog și pe ei să procedeze la fel, pentru că orice fel de exprimare înainte de ședința de grup ar însemna o influențare a ședinței, ceea ce nu este în ordine.

– V-au contactat de la PSD, de la PNL sau de la alte partide pe acest subiect?

– Nu, pentru că partidele știu că în chestiunile acestea este aproape imposibil să realizăm un consens la nivelul grupului. Ceea ce este și foarte de laudă, adică față de legislaturile trecute e foarte bine că nu se fac presiuni, de niciun fel, pe grupul ăsta.