Pachete cu droguri au fost găsite, duminică, în a doua zi a operaţiunii de amploare desfășurată de Poliția Română, DIICOT și Jandarmerie, pe plajele din Eforie, Olimp, 23 August, Costinești și Constanța. Unele pachete au fost ascunse în veste de salvare, potrivit mediafax.

După ce în cursul nopții de sâmbătă spre duminică au fost găsite pachete cu droguri în zona Agigea, duminică, alte colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costinești şi în Constanţa. Ulterior, au mai fost găsite în Constanța și Mangalia. Între acestea, în două cazuri, stupefiantele fuseseră ascunse în veste de salvare.

În total, duminică au fost identificate de-a lungul litoralului un număr de 12 pachete cu droguri .

Pachetele cu droguri au fost găsite atât de localnici, care au sunat apoi la 112 anunțând descoperirea, cât și de polițiști, care sunt ajutați în acțiunea lor și de câini de urmă.

În continuare, sute de polițiști şi jandarmi caută pachetele cu droguri de-a lungul întregului litoral, acțiunea având loc în cadrul unui dosar instrumentat de DIICOT.

Cetățenilor din zona litoralului românesc li s-a reamintit, duminică, să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viața oamenilor.

Citeste si...  Pasagerul unui avion a decedat după ce a înghiţit 246 de pungi de cocaină

În perioada 5 – 6 aprilie, pe litoralul din județul Constanța s-a depistat și ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiți într-o șalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piață de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizați după ce, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.

Apoi ancheta polițiștilor și a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunța atunci procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe.

Drogurile proveneau din America de Sud și au fost transportate în România pe cale maritimă.