Oficialii Petrolului au dezvăluit zilele trecute că mijlocaşul de 31 de ani, Ovidiu Hoban, va pleca de la echipă. Informaţia despre jucătorul echipei naţionale a surprins pe toată lumea, dar nu la fel de mult ca atunci când s-a aflat destinaţia acestuia din Israel.

ovidiu-hoban-razvan-pasarica

Hoban a stat şi s-a gândit şi a spus da ofertei venite de la Hapoel Be’er Sheva, echipă din prima ligă israeliană. Până aici, nimic extraordinar. Evreii au încheiat sezonul trecut pe locul doi, au jucat preliminarii de Liga Europa, de unde au fost eliminaţi de RNK Split şi îi oferă românului un salariu bun, 200.000 de euro pe sezon. Problemele apar însă la o simplă analiză a hărţii. Hapoel este o echipă din oraşul de 110.000 de locuitori, Beersheba, situat la 40 de kilometri de celebra Fâşie Gaza.

Va câştiga 200.000 de euro

Pentru cine nu ştie, zona este în acest moment un front de război sângeros între forţele armate israeliene şi musulmanii care trăiesc acolo şi o controlează. Zeci de oameni mor zilnic în acest teritoriu încercuit cu un zid de beton între Egipt, malul Mării Mediterane şi teritoriul Israelului, iar grupările teroriste Hamas şi Fatah răspund prin atentate cu bombă.

Până acum, oraşul Beersheba n-a avut foarte mult de suferit, dar oamenii intră speriaţi în buncăre când deasupra lor zboară constant bombe. Din această cauză a şi fost amânat meciul dintre Israel şi Belgia, programat marţi, în startul preliminariilor pentru Euro 2016. Rămâne să sperăm că Hoban ştie în ce se bagă şi că nu va avea probleme la noua echipă.

 

L-au luat pentru că i-a refuzat Lazăr

Hapoel Be’er Sheva s-a reorientat către ploieşteanul Ovidiu Hoban după ce Costin Lazăr, rămas liber după ruperea contractului cu PAOK Salonic, i-a refuzat. Fostul rapidist n-a vrut să meargă în haosul din Israel, mai ales că nici oferta financiară nu merita şi nu-l încânta. Evreii voiau să-i ofere cât i-au dat lui Hoban, dar el voia acelaşi salariu ca la greci, adică în jur de 35.000 de euro pe lună. Şi Lazăr poate ajunge însă până la urmă tot în Israel, dar la Tel Aviv, de unde are ofertă de la Maccabi.

Citeste si...  SIMONA HALEP, prima reacţie după victoria FABULOASĂ obţinută în faţa Serenei Williams