Naomi Osaka, numărul unu mondial, va fi amendată de WTA. După ce a pierdut la Birmingham, sportiva niponă a dat dovadă de lipsă de respect faţă de jurnalişti şi a refuzat să participe la conferinţa de presă.

Naomi Osaka a fost învinsă de Yulia Putintseva (43 WTA), în două seturi. Sportiva de pe prima poziție WTA a fost învinsă în două seturi, 2-6, 3-6, și își poate pierde fotoliul de lider.

Ashleigh Barty a ajuns în sferturile de finală, după 6-3, 6-1, cu Brady și, dacă se va impune la Birmingham va deveni noul lider mondial. Nipona are în acest moment 6377 de puncte, iar campioana de la Roland Garros ar acumula 6540 de puncte, dacă își va adjudeca trofeul.

Înfrângerea a fost una dureroasă pentru Naomi, care, deşi în general e extrem de fair-play, de această dată s-a comportat urât. Deşi jurnaliştii o aşteptau în sală, pentru conferinţa de presă, japoneza nu şi-a mai făcut apariţia, notează Essentially Sports. Conferinţele de presă sunt obligatorii, iar Osaka va fi amendată cu mai multe mii de euro.

Citeste si...
Naomi Osaka a învins-o pe Serena Willliams

Simona Halep urcă un loc în clasamentul WTA
În clasamentul ce va fi publicat luni, Simona Halep va urca o poziție, până pe locul 7. Elina Svitolina a fost învinsă de rusoaica Margarita Gasparian (62 WTA) în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 4-6, la Birmingham, și face rocada cu sportiva noastră.

Anul trecut, Elina Svitolina a ajuns până în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham și avea de apărat 100 de puncte. În acest context, de săptămâna viitoare, Simona Halep va urca până pe locul 7, deși nu joacă.

În top 100 LIVE sunt trei românce. Pe lângă Simona Halep, în acest top se mai află Mihaela Buzărnescu a coborât pe 47, cu 1.160 de puncte, în timp ce Sorana Cîrstea a urcat pe locul 76, cu 769 de puncte.