Orgoliile politicienilor au început să apară pe zi ce trce iar dacă bucureștenii vor reuși să scape de doamna Firea, va fi pentru că sute de mii de alegători onești, disperați de mafia din Voluntari, vor ieși duminică, 27 septembrie, la vot.

Orgoliile politicienilor mărunți și ura irațională a liderilor falsei alianțe PNL-USR-PLUS pun în pericol înlăturarea Ciumei Roșii din București.

Nu fac decât să trag un semnal de alarmă, înainte de a fi prea târziu: există riscul unui dezastru. Știu, știu: aceste cuvinte nedumeresc pe mulți oameni onești. Dar vă spun: prea mulți dintre cei care azi stau la masă cu Nicușor Dan, se prefac că-l iubesc și că-l susțin, vor să-l vadă la pământ. „Adevărat, adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde”, spune Isus, la ultima sa cină, din grădina Ghetsimani. Și nici unul din învățăceii săi nu înțelegeau ce vrea să spună…

Eu sunt conștient ce șoc vor produce cuvintele mele. Știu și cum se vor porni trolii: cum îmi permit să-i acuzi pe inocenții Barna și Voiculescu de trădare?

Realitatea, dragi prieteni, este că una era oengistul Vlad Voiculescu și alta e omul politic de azi, care n-a reușit să treacă peste frustrarea că Nicușor Dan i-a luat locul și candidează la primăria Capitalei.

Faptele sunt următoarele:

– PMP a fost scos de USR și Vlad Voiculescu din marea alianță pe București nu din motive etice, cum vi se spune – ce etică mai are USR când la Iași e aliat cu o fostă slugă a infractorului Relu Fenechiu, furată de la PNL? – ci pentru a forța candidatura lui Traian Băsescu. De ce? Fiindcă știau că Băsescu e un competitor serios, este un adevărat challenger la primăria Capitalei, iar 80% din voturile sale vor veni de la Nicușor Dan. PMP nu a avut încotro, nu putea să nu aibă candidați la București, să rămână complet în afara jocului electoral, USR le-a forțat mâna.

– Dacian Cioloș nu a participat la mai nici o acțiune electorală în București. Zero. Omul e dispărut. Nici Clotilde Armand nu apare alături de Nicușor Dan.

– Dan Barna se teme că Nicușor Dan va mobiliza vechea aripă „nicușoristă” din USR și-i va lua partidul.

– Vlad Voiculescu și-a calculat că, dacă Nicușor Dan pierde acum, va dispare din politică și, în 2024, el, Vlad Voiculescu va fi candidatul la primăria Capitalei.

– Cu intenție, la patru din șase sectoare s-au trimis candidați slabi, necunoscuți, fără tracțiune electorală, care doar încurcă. Probabil, majoritatea vor pierde jalnic în fața unor primari PSD (sau ex-PSD) corupți și incompetenți. Rușinos!!!!

– PNL, pe de o parte, și USR PLUS, pe de altă parte, se sabotează și amenință reciproc. Desigur, fiecare parte are dreptatea ei, dar cel care va plăti va fi Nicușor Dan, fiindcă alegătorii vor fi scârbiți și demoralizați.

Acestea sunt faptele. Riscul este cumplit: facțiunile anti-PSD se masacrează între ele, câștigă Firea. Bucureștiul se va prăbuși, însă politicienilor nu le pasă, fiindcă ei văd în față doar propria carieră politică.

Am scris acest articol știind ce reacții va trezi. Dar bucureștenii trebuie să știe și să acționeze, astfel încât micile potlogării și intrigi ale unor politruci mărunți și ofticoși să fie destrămate.

Citeste si...
Programul funeraliilor Regelului Mihai, aspru criticat: «Trebuia să fie dus cu trenul regal»