Câștigătoarea turneului feminin de la Roma, Simona Halep, a încasat cu 10 euro mai puţin decât Novak Djokovic, câştigătorul de la simplu masculin. Organizatorii turneului de tenis de la Roma au fost aspru criticaţi pe reţelele de socializare, fiind acuzați de misoginism.

Anul acesta, diferența dintre Simona Halep și Novak Djokovic a fost de zece euro

Câştigătorul de la simplu masculine, Novak Djokovic, care l-a învins luni, în finală, pe argentinianul Diego Schwartzman, cu 7-5, 6-3, obţinând al 36-lea său titlu ATP Masters 1.000, a primit un cec de 205.200 euro.

În schimb, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu cu 10 euro mai mic pentru titlul în turneul Premier 5, în urma unei finale în care Karolina Pliskova (Cehia) s-a retras din cauza unei accidentări la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă.

Astfel, dacă organizatorii turneelor de Grand Slam au decis să dea același cec pentru ambele categorii, cei de la Foro Italico au fost criticați pentru această decizie.

De menționat este că până anul trecut, diferența a fost imensă. În anul 2019, la Roma, campionul Rafael Nadal a primit un cec de 958.055 euro, aproape dublu faţă de campioana Karolina Pliskova. Iar anul acesta, diferența dintre Simona Halep și Novak Djokovic a fost de 10 euro.

Organizatorii turneului de tenis de la Roma, acuzați de misoginism
Fanii s-au revoltat față de situaţia de la Roma, unde premiul Simonei Halep a fost frustrant de aproape de cel al lui Djokovic, însă nu egal.

,,Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct”, a scris pe Twitter un iubitor al tenisului.

,,Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei”, a fost un alt mesaj transmis de fani.

„Acum vor interveni cei care susţin că şi femeile ar trebui să joace 5 seturi. Dar ştiu ei că femeile vor să joace 5 seturi, dar în fiecare an organizatorii de Grand Slam spun să jucăm tot 3, din raţiuni de programare? Repet: FEMEILE AR FI BUCUROASE SĂ JOACE 5 SETURI ŞI SĂ FIE PLĂTITE EGAL.”, a explicat jucătoarea de tenis Tara Moore.

Impactul financiar al pandemiei de coronavirus a redus premiile totale la masculin la 3,47 milioane euro, iar la feminin la 1,69 milioane euro.


Citeste si...
SIMONA HALEP-ALEKSANDRA KRUNIC 6-3, 6-3.