Mulți credeau că Iohannis va merge în Parlament ca să incerce o mediere între politic și societate, sau cel puțin asta ar trebui să facă un președinte imparțial.

Dar se pare că această gândire normală a oamenilor nu ar fi altceva decâtr o risipă de imaginație și neuroni pentru că lui Iohannis nici prin gând nu i-a trecut așa ceva. Amers la tribuna Parlamentului doar pentru a imparti Romania, inca o data, in poporul lui si restul lumii. A venit pentru a da foc tarii cu acuzatii mizerabile si ironii slinoase.

Mai mult, după ce aproape că a ordonat ”FOC”, Iohannis a început să râdă la propriile glume, cadre au fost atât de rușite încât ar fi putut râde la ele doar elevii de la școala ajutătoare.

Iohannis a mers mai departe cu declarațiile războinice, nedemne de un președinte care ar trebui să fie împarțial. Acesta aproape că vrea ca românii să-și spargă capetele. Evident românii lui cu ceilalți care nu-l simpatizează.
Presa a speculat pe marginea discursului lui Iohannis iar cei de la Național sunt de părere că Iohannis nu este nimic altceva decât un instigator.
”Sa vii in fata plenului Parlamentului pentru a acuza coalitia PSD-ALDE ca se face vinovata de protestele din strada e un gest onorabil de presedinte. De presedinte care baga-n ma-sa impartialitatea si defileaza, ostentativ, cu partidul lui. De presedinte care arata ca respecta normele politice precum respecta postul si popa din Precistanu, prins la destrabalare cu tarfa comunala in Joia Mare. Ardeleanul molcom si asezat care a pacalit cancelariile occidentale cu aparentele de om stapanit, a aratat, de data aceasta, nu atat cat de fals este, ci cat talent are de a fi ridicol si, mai ales, razbunator. Acuzatiile aruncate in capul PSD nu raman doar simple vorbe spuse la nervi. Consecintele nu se vor lasa asteptate, caci Iohannis are la dispozitie toate mecanismele pentru a influenta ingrosarea haosului si continuarea protestelor. De acum inainte, cu o participare tot mai numeroasa a simpatizantilor lui. Telul lui este de a arunca peste bord guvernarea social-democrata, la presiunea strazii, iar pentru asta nu se va da in laturi de la nimic. Iar daca in strada se va declansa razboiul romanilor pro cu romanii contra Iohannis, va fi cu atat mai bine pentru cei ce-l sustin. Mai are importanta ca vom umbla toti cu capetele sparte? Nu! Important este doar ca PSD si ALDE sunt de vina, apud Iohannis.

Citeste si...
Klaus Iohannis: Corupţia, o amenințare pentru România.

Ceausescu-PCR! Iohannis-PNL!

Cu un discurs jenant si incoerent, punctat de regionalisme, pilde imaginare sau pilde din testamentul lui Mihai Viteazu, probabil ca sa-si arate sclipirea mintii, Klaus Iohannis a reusit sa fie doar penibil. Este greu de spus daca, dupa ce coalitia a parasit sala, satula de atata stupizenie, PNL si USR il aplaudau frenetic la fiecare cinci cuvinte ca o consecinta fireasca a pupatului condurului sau ca urmare a reflexului „Ceasescu-PCR”. Merge si „Iohannis-PNL” sau „Iohannis-USR”. Sa feliciti parintii fara minte care si-au scos copiii la proteste, expunandu-i la ger sau accidente mi se pare un gest nu de apreciere, ci, mai degraba, de inconstienta. Sau te pomenesti ca este mesajul de incurajare pentru protestatari. Ce se intampla daca se produc busculade si cativa copii cad victime? PSD e de vina, desigur, fie ca a asmutit jandarmii, fie ca nu i-a protejat pe demonstranti! Nu si presedintele care instiga, catusi de putin voalat, la continuarea protestelor in afara legii si la dezbinarea societatii.”