Guvernul are obligaţia să pună la dispoziţie toate resursele pentru operaţionalizarea integrală a Agenţiei Naţionale a Bunurilor Provenite din Infracţiuni, având în vedere prejudiciile mari de recuperat, ca urmare a deciziilor de condamnare, mai ales în cazurile de corupţie, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Premierul Ludocic Orban a făcut această afirmaţie după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a precizat că activitatea Agenţiei Naţionale a Bunurilor Provenite din Infracţiuni a fost operaţionalizată, dar la „un nivel minim de funcţionare”.

„Da, dar la un nivel minim de funcţionare e nevoie de mai mult. Acum am discutat cu ministrul de Finanţe pentru anul următor, ştim ce-i de făcut, agenţia e deja conectată la toate agenţiile de resort şi cu o mai eficientă cooperare şi aici în ţară cu alte instituţii, inclusiv cu Parchetul. Eu cred că la sumele pe care le-am prezentat astăzi s-ar putea adăuga uşor un zero sau chiar două, eu ştiu, în ceva timp de acum înainte”, a declarat Predoiu.

Citeste si...
ATENȚIE! Medicamentul cel mai des utilizat crește MASIV riscul de stop cardiac

Ministrul Justiţiei a făcut o prezentare în cadrul şedinţei de guvern privind recuperarea sumei de 300.000 de euro cu sprijinul autorităţilor din Monaco.

„E suma nu foarte mare, domnule prim-ministru, 300.000 de euro, confiscată în urma cooperării dintre Agenţia Naţională a Bunurilor Provenite din Infracţiuni, în coordonarea Ministerului Justiţiei, şi autorităţile din Monaco. Memorandumul informează asupra procedurilor legale a unei formalităţi ca să furnizăm contul agenţiei autorităţilor din Monaco. Banii intră în conturile agenţiei şi apoi transferăm la bugetul de stat suma. Sperăm doar să fie un mic precedent al unor cazuri mai importante care să aducă sume mai mari de bani la buget”, a explicat Cătălin Predoiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.