Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, luni, înainte de începerea audierilor în comisiile parlamentare a miniștrilor propuși că obiectivul principal al PNL este declanșarea alegerilor anticipate prin respingerea în Parlament a învestiturilor.

Orban spune că, prin alegerile anticipate, românii vor avea din nou ”puterea în mână”.

”Partidul Național Liberal urmărește prin declanșarea procedurii de anticipate să dea din nou puterea în mâna românilor, să oferim românilor ocazia de a-și exprima votul, de a participa la deciza privitoare la direcția la care trebuie să se îndrepte România. Tot calendarul și toate procedurile aferente declanșării alegerilor anticipate urmăresc doar acest obiectiv, și anume acela de a oferi românilor puterea, astfel încât românii să aleagă un Parlament onest, corect, cinstit, care să reprezinte cu adevărat ceea ce își doresc românii de la puterea publică, de la Parlament și de la Guvern.” – a spus premierul desemnat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că pe liberali nu îi interesează votul în urma audierilor din comisiile parlamentare, deoarece acesta ”este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament față de opțiunile actuale ale cetățenilor”.

”Audierile din comisie, sigur că se derulează în niște condiții politice, care sunt rezultatul alegerilor din 2016 și așa cum v-am spus și la audierile anterioare ultimii care pot să judece candidații noștri de miniștri și guvernarea actuală sunt parlamentarii PSD. Ca atare, indiferent cum vor vota parlamentarii PSD, pentru mine este important ca miniștrii din echipa pe care o conduc să prezinte ce au făcut, cum au reparat gravele disfuncționalități și marele nedreptăți care existau în diverse domenii de activitate și să prezinte viziunea Partidului Național Liberal, privitor la soluțiile pentru fiecare domeniu de activitate. Nu ne interesează votul în comisii, pentru că votul în comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament față de opțiunile actuale ale cetățenilor, care s-au manifestat clar, limpede în cursul anului electoral 2019 – an în care Partidul Național Liberal a câștigat alegerile pentru Parlamentul European” – a mai spus el.

Citeste si...
MUGUR ISĂRESCU crede că România NU ARE CE CĂUTA în Zona Euro: Şmecheriile Guvernului sunt PERICULOASE

Luni este prima zi în care miniștrii miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II sunt audiaţi în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Audierile se întind pe parcursul a 3 zile, iar votul dat de membrii comisiei este consultativ.

Alocațiile pe vouchere, doar o variantă de lucru

La finalul întâlnirii, premierul a declarat, la întrebările jurnaliștilor prezenți, că în ceea ce privește acordarea alocațiilor sub formă de vouchere, acesta este doar un scenariu de lucru.

“Deocamdată, nu am luat nicio decizie, ci numai am dat un exemplu. În alte ţări, de exemplu, pentru a stimula familiile cu mai mulţi copii, există o reducere a impozitului, care e tot o formă de sprijin a familiei cu mai mulţi copii. Sigur, nu e alocaţia pentru copii. Se pot găsi soluţii pe care să ne, cum să spun, să ne asigurăm că banii pot fi cheltuiţi numai în interesul copilului. De exemplu, poate să existe sistemul de vouchere, adică acordarea sub formă de vouchere poate exista”, a declarat Orban.