Partidul Național Liberal se opune suspendării președintelui Traian Băsescu, catalogând demersul lui Călin Popescu Tăriceanu „o aberație care aruncă în derizoriu instituția referendumului de demitere”.

basescu-suspendare

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat că românii s-au săturat de scandal și tensiuni permanente între Opoziție și Putere.

„Să demiți un președinte care își termină mandatul la sfârșitul anului mi se pare o prostie fără margini. Probabil domnul Tăriceanu, în criză de idei, încearcă să iasă în față numai că de data asta a dat-o în bară rău de tot. Mai este o chestiune — să dai cu piciorul în cineva care este căzut la pământ, să te bați cu un adversar care, practic, nu are niciun fel de posibilitate de reacție. În 22 decembrie, Băsescu își termină mandatul, în România pe 2 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidențiale tocmai pentru înlocuirea lui Traian Băsescu cu un alt președinte. Mă și mir că se dă importanță unei astfel de declarații care este nu numai un non-sens, este o aberație constituțională și o bătaie de joc la adresa cetățeanului român, care astăzi trebuie să fie interesat pe cine alege președinte în următorii cinci ani”, a declarat Ludovic Orban.

SRS: suspendarea, miză pur electorală

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu este de părere că strategia taberei Ponta este aceea de a deturna campania electorală în folosul candidatului PSD.

„Rezultatul preconizat de pontisti este ca disputa si dezbaterea din campania electorala sa nu mai fie legate de marile teme interne si externe ale pozitionarii Romaniei in epoca post-Basescu si nici despre reaua sau buna guvernare. Daca asemenea teme ar ocupa epicentrul campaniei prezidentale, atunci, fara doar si poate, Victor Ponta ar fi confruntat cu un deficit de popularitate si cu un deficit electoral, in timp ce sperantele, in mod firesc, ar fi indreptate catre candidatul dreptei, care s-a inscris in alegeri sub sigla Aliantei Crestin Liberale.

Daca Traian Basescu este suspendat si este organizata procedura de demitere a sa, tema principala a dezbaterii si disputei electorale se schimba in mod radical. La nivelul societatii romanesti va avea loc o disputa care este astazi pe atat de falsa, pe cat de valabila a fost in 2009. Va fi indusa in constiinta colectiva o batalie intre regimul Basescu si regimul Ponta. Disputa este falsa in esenta ei. Pentru ca Traian Basescu isi incheie mandatul peste 70 de zile, iar regimul sau va sucomba la scurt timp, mai repede sau mai putin repede, in functie de actiunile majoritatii parlamentare. Care nu se afla in gradina marelui Partid National Liberal, ci chiar in tabara socialistilor condusi de Victor Ponta”, spune SRS într-un comunicat remis redacției.

Citeste si...  Acuzaţii de trădare în PNL. Klaus Iohannis, acuzat că e pionul lui Băsescu