Premierul Ludovic Orban a spus, luni, despre PSD: „ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf”. El a folosit cuvântul „ăștia”, rostit și de șefa PSD, Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă, cu referire la românii din străinătate.

„Suntem în analize, evident facem continuu evaluarea ( bugetului – n.r) Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare dar v-am dat câteva linii directe”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, întrebat despre lipsurile existente la bugetul de stat, potrivit Mediafax.

Premierul a spus că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare, cheltuielile care nu pot fi efectuate”. „Când o să vedeți ordonanță de urgență, le veți vedea”, a spus el.

Întrebat dacă vor fi luați bani de la investiții, Ludovic Orban a afirmat că nu s-a luat încă decizia și că nu poate spune, încă, forma finală a Ordonanței de Urgență.

Citeste si...  Orban dă asigurari că va acorda mare atenție pregătirii Campionatului European de Fotbal

Întrebat de reporteri dacă va merge în cursul zilei de astăzi ( luni – n.r), la Cotroceni, Ludovic Orban a spus că merge la Palatul Cotroceni „de fiecare dată când este cazul, când sunt invitat, când avem diferite discuții și întâlniri, de fiecare dată”.

„Între mine ca prim-ministru și președintele României, între guvernul pe care îl conduc și președinte este în sfârșit o relație de dialog, de cooperare loială, de parteneriat în care ne coordonăm toate acțiunile, toate deciziile și toate politicile publice în beneficiul cetățeanului român”, a mai spus liderul PNL, despre o eventuală discuție cu Președintele Klaus Iohannis, luni.

Ludovic Orban a mai spus că Executivul va finaliza până marți seara forma definitivă a ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară, și a respins informațiile potrivit cărora vor fi reduse fondurile de la Educație, Transporturi și din cofinanțarea pe fonduri europene.