Ludovic Orban, fostul candidat al PNL-ului la funcția de primar al Capitalei crede că ar fi obţinut un rezultat mai bun decât Predoiu.
Orban este de părere că PNL trebuie să-şi aleagă o nouă conducere, prin votul direct al membrilor. „Ne putem uita la cercetările sociologice din perioada în care eram candidat. Acum nu are importanţă. În momentul în care mi s-a dechis acest dosar penal am făcut pasul înapoi pentru că aşa am considerat firesc. Rămâne de văzut cât de serioasă este acuzaţia împotriva mea. Problema e că după retragerea mea s-au luat decizii privite foarte prost de marele public şi până la urmă am fost sancţionaţi de bucureşteni pentru această atitudine.

Nu cred că domnul Predoiu ar trebui considerat ţap ispăşitor. Nu a dorit să candideze. Avea alt obiectiv politic şi până la urma s-a sacrificat, ştiind că nu e poziţia care i se potriveşte cel mai bine. Este inexplicabil cum s-a ajuns la situaţia ca PSD să câştige tot în Bucureşti, mai ales după două mandate nu tocmai fericite ale lui Sorin Oprescu, care a fost tot din zona PSD.

Citeste si...  Un nou scandal în PNL

Plecând de la faptul că PNL nu şi-a atins obiectul de a câştiga alegerile locale, ar trebui să se ia toate deciziile care să îi permită să îşi atingă obiectul la toamnă. Cred că am stat prea mult timp cu conduceri care nu au fost legitimate de votul oamenii. Cred că trebuie să li se dea şansa oamenilor să îşi aleagă conducerea”, a declarat Ludovic Orban.