Președintele PNL – Ludovic Orban reacționază după ce Rovana Plumb a fost refuzată definitiv pentru funcția de comisar european revenită României.

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că PSD a dus impostura și „camăta” pentru funcții publice la nivel european și cere imperativ premierului să facă o nouă nominalizare pentru funcția de comisar european, cu acordul președintelui Klaus Iohannis.

„Tentativa candidatului PSD la funcția de comisar european, Rovana Plumb, de a acoperi o situație de conflict de interese prin stingerea unui împrumut luat de la o persoană fizică cu două apartamente la schimb, este un gest scandalos care aruncă asupra României anatema unor politicieni obișnuiți cu camăta pentru funcții publice.

Încercările disperate ale candidatului PSD de a ieși din situația de conflict de interese cu un troc făcut peste noapte ca la cămătari nu au reușit să păcălească pe nimeni. Mai mult, soluția de înțelegere amiabilă la care a recurs Rovana Plumb cu creditorul său doar într-o situație reclamată de conflict de interese a întărit lipsa de transparență și de onestitate a candidatului PSD.

Citeste si...
Orban: PNL va susține soluția propusă de Iohannis pentru noul guvern

Cerem imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare cu acordul Președintelui Klaus Iohannis și cu respectarea condițiilor legale de audiere a candidatului propus în Parlamentul României. Viorica Dăncilă și PSD trebuie să înceteze imediat mascarada nominalizărilor pentru funcția de Comisar european care afundă și mai mult România la nivel european și să evite o nouă propunere penibilă și rușinoasă pentru România”, a declarat liderul PNL.