Premierul Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că ”este o minciună gogonată” informația potrivit căreia Klaus Iohannis ar dori ca el să candideze la Primăria Capitalei și a ținut să dezmintă că ar exista o răceală în relația sa cu președintele Klaus Iohannis.

„E o minciună gogonată, nu are nicio legătură cu discuțiile dintre noi și chiar mă deranjează că două site-uri de știri au născocit o asemenea minciună, o asemenea invenție, fără măcare să îmi ceară punctul de vedere. Pur și simplu e o scorneală, au vrut să își crească traficul cu fake news”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă se teme că președintele Iohannis nu îl va mai desemna pentru funcția de prim-ministru, Orban a spus: „Între președintele României și mine este o relație extrem de veche, bazată pe servirea intereselor României. Și aici sunt tot speculații care se fac tot fără fundament„

El a ținut să sublinieze că este candidatul pentru funcția de prim-ministru și după alegerile parlamentare pe care PNL vrea să le câștige: „Candidatul PNL la funcția de prim-ministru este desemnat de PNL. Eu sunt prim-ministru și candidat de prim-ministru. Obiectivul nostru este ca PNL să câștige alegerile locale și parlamentare și președintele PNL va fi prim-ministru”

Citeste si...
Vezi opinia OMS asupra tratamentului cu steroizi împotriva coronavirusului

Despre desemnarea candidatului PNL la primâria capitalei a spus că se va face în baza studiilor sociologice și că „din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”, răspunzând adstfel unei întrebări privind posibilitatea ca partidul să susțină un candidat comun al opoziției sau pe independentul Nicușor Dan.

Digi24.ro a dezvăluit că ar exista o dorință a lui Klaus Iohannis ca Ludovic Orban să fie candidatul PNL la Primăria Capitalei, în ideea că acesta ar avea cele mai mari șanse să o învingă pe Gabriela Firea.

Totodată ar exista și nemulțumiri ale președintelui Iohannis față de prestația guvernului Orban, nemulțumiri pe care însă acesta le-a negat public în repetate rânduri.

ludovic orban , pnl , klaus iohannis , ludoic orban demisie , candidat pnl , primaria capitalei