Într-o intervenție avută la postul de televizune Antena 1, Ludovic Orban a explicat modul în care Guvernul va proceda în ceea ce privește salariile bugetarilor.

Premierul a declarat că se pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va reglementa modul în care vor lucra și vor fi remunerați bugetarii.

Ludovic Orban a motivat viitoarea Ordonanță spunând că „această greutate trebuie să stea și pe umerii angajaților din sectorul public, inclusiv a celor care conduc instituțiile publice, respectiv demnitarii.”

„Pregătim o Ordonanță de Urgență care urmărește introducerea unui mecanism pentru starea de urgență, perioada în care ne vom găsi în stare de urgență, prin care, în sectorul public, jumătate dintre angajați să lucreze 15 zile sau zilele lucrătoare din cele 15 zile, iar cealaltă jumătate restul de 15 zile, urmând ca jumătate din timp să stea acasă, perioadă în care vor primi 75% din salariul de bază. Este o măsură pe care o adoptăm având la bază mai multe motive. În primul rând, un motiv de natură epidemiologică. Practic, oamenii stând acasă 15 zile, se știe că și izolarea durează 14 zile, în această perioadă, dacă cineva este infectat, va avea simptome și se va manifesta, eliminând riscul să-și infecteze colegii în perioada respectivă. Al doilea motiv este unul care ține de solidaritate. Se știe că epidemia a afectat afacerile, a afectat foarte mulți angajați din companii, din sectorul privat. S-au suspendat aproximativ un milion de contracte de muncă și noi considerăm că trebuie să existe solidaritate în împărțirea greutăților născute din această epidemie. Această greutate trebuie să stea și pe umerii angajaților din sectorul public, inclusiv a celor care conduc instituțiile publice, respectiv demnitarii”, a punctat premierul.
bugetari, covid 19, criza, economie, ludovic orban, pandemie, salarii

Citeste si...
Incepe cea de-a patra editie a Festivalului etniilor - ETNORAMA!