Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că, în opinia sa, „s-a înțeles” cu cei din USR, cu care a avut  discuții pentru sprijinirea noului guvern. El a spus că a discutat cu USR despre legea recursului compensatoriu, despre probleme de mediu și justiție.

„Din punctul meu de vedere mi se pare că ne-am înțeles”, a spus Ludovic Orban. El a adăugat însă că nu a fost luată o decizie privind sprijinul la votul din Parlament pentru viitorul guvern și că o nouă întâlnire între delegațiile celor două partide vor avea loc săptămâna viitoare.

În ceea ce privește votul din Parlament asupra unor inițiative pe care USR le consideră importante și de care au spus că vor condiționa votul pentru noul guvern, Ludovic Orban a spus: „Nu cred că asta va fi poziția lor, pentru că este o poziție nerezonabilă”.

Citeste si...  Întâlnire de gradul zero între Dragnea și Băsescu

„Nu poți să ceri PNL decât ceea ce poate să dea PNL și anume să susțină proiectele respective pe care noi oricum le susținem, pentru că unele sunt ale noastre”, a spus Orban. El a dat ca exemple inițiativa „Fără penali” și revenirea la alegerile locale în două tururi de scrutin.

„Nu poți să condiționezi PNL de lucruri pe care nu le poate oferi PNL. Noi nu putem decât să facem ce am făcut până acum, să susținem anumite puncte de vedere”, a mai spus Orban.

Declarația sa vine după ce Dan Barna a anunțat că o decizie în privința susținerii guvernului Orban va fi luată în urma unei noi runde de negocieri, săptămâna viitoare, în funcție de îndeplinirea condițiilor USR, printre care alegerea primarilor în două tururi și aprobarea inițiativei „Fără penali”.