Viktor Orban, a declarat că el îl consideră pe preşedintele francez Emmanuel Macron a fi liderul „forţelor pro-imigraţie” din Europa şi drept urmare trebuie „să se lupte” cu el, scrie Politico, potrivit news.ro .

„Nu poate fi negat că Emmanuel Macron este o figură importantă, mai mult, este liderul forţelor pro-imigraţie”, a declarat Orban într-o conferinţă de presă joi, conform Reuters.

„Nu este ceva personal, dar ţine de viitorul ţărilor noastre. Dacă se materializează ce îşi doreşte el cu privire la migraţie, acest lucru ar fi rău pentru Ungaria, drept urmare trebuie să mă lupt cu el”, a adăugat Orban.

Viktor Orban a precizat că nu vede „vreun compromis posibil” cu Germania privind migraţia, în ciuda a ceea ce a descris ca fiind „o presiune constantă” din partea Berlinului asupra Ungariei pentru a primi imigranţi.

Citeste si...  Copil abuzat sexual, pedeapsă 70 de zile de muncă în folosul comunității

„Politicile Germaniei nu respectă decizia ungurilor de a nu deveni o naţiune a imigraţiei. Simt acest lucru mai ales în presa germană, uneori într-un mod scârbos, că pun presiune pe noi să le urmăm calea şi noi nu ne dorim acest lucru”, a precizat el.

Viktor Orban, care a pus accent pe politicile sale antiimigraţie de când a preluat puterea, l-a mai criticat şi în trecut pe preşedintele francez. La o conferinţă de presă comună cu ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, în august, premierul ungar l-a portretizat pe Macron ca fiind principalul susţinător al politicii uşilor deschise pentru migraţia ilegală.