Ludovic Orban îi cere premierului Viorica Dăncilă să solicite ministrului Finanţelor Publice să achite imediat datoriile statului către companii, susţinând că Eugen Teodorovici sechestrează banii companiilor private şi amână intenţionat să le dea banii înapoi din TVA.

„Ministrul mincinos şi fanfaron al Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoţona cu realizarea planului de încasări în condiţiile în care nu mai are bani pentru a susţine cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor şi a amânat în mod intenţionat şi cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii. Gândirea comunistoidă a acestui bufon de ministru, care nu înţelege o iotă din modul în care funcţionează mediul privat, îl face să trateze abuziv şi discreţionar banii celor mai importanţi contribuabili din economie”, spune Ludovic Orban.

Acesta mai spune că: „În iunie, companiile care duc greul economiei şi care au nevoie de banii lor pentru finanţarea activităţilor economice zilnice nu au primit nicio tranşă din rambursarea de TVA şi au fost practic jefuite de ministerul Finanţelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri. Ministrul Teodorovici îşi bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituţiile statului şi contribuabili. Atunci când o companie sau un cetăţean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanţele Publice acţionează imediat şi blochează conturile contribuabililor, îi execută silit şi le percep dobânzi şi penalităţi pentru fiecare zi de întârziere. În schimb, când statul nu-şi achită obligaţiile către companii şi contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniştrii actuali amână cu premeditare aceste plăţi pentru că se cred vătafi pe economia românească şi pe munca oamenilor cinstiţi”.

Citeste si...  Rares Manescu: un primar al carui nume se aude numai cand e contestat

Ludovic Orban îi cere premierului Viorica Dăncilă să solicite ministrului Finanţelor Publice să achite imediat datoriile statului către companiile care asigură bunul mers al economiei româneşti şi bunăstarea angajaţilor lor.

„România nu mai poate continua cu acest fel de guvernare haotică şi abuzivă care acţionează în mod deliberat şi cinic împotriva sectorului privat, gripând singurele motoare de dezvoltare economică sănătoasă”, mai spune Orban.

Foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre