Ludovic Orban i-a răspuns, luni seară, lui Marcel Ciolacu, după ce acesta i-a cerut demisia. Premierul îl întreabă ironic pe liderul PSD de ce şi-ar da demisia, susţinând că PNL a modificat „toate prostiile făcute în trei ani de guvernare care au dus la un deficit de peste 4%”.

„De ce să îmi dau demisia? Că reparăm toate prostiile care au fost făcute în trei ani de guvernare, care au dus la un deficit de peste 4% pe anul 2019, care au generat nişte cheltuieli care multe dintre ele sunt sifonări ale banului public? Nu există aşa ceva. Am luat decizia să îmi angajez răspunderea pentru că obiectivul nostru a fost acela de a adopta Legea bugetului de stat până la 30 decembrie. Să îmi arate unde scrie în Constituţie că Guvernului îi este interzis să îşi angajeze răspunderea pe Legea bugetului. Nu există nicio prevedere”, a spus Ludovic Orban.

Citeste si...
Cum a aflat Catrinel că e înșelată: «Sunt iubita soțului tău de doi ani»

Reacţia vine în contextul în care liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că Ludovic Orban ar trebui să îşi dea demisia dacă CCR va da dreptate PSD cu privire la neconstituţionalitatea Legii bugetului de stat.