Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că magistraţii trebuie lăsaţi să judece fără a se face presiuni asupra lor potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă procesul liderului PSD, Liviu Dragnea, este „un cartof prea fierbinte pentru Justiţie”, Ludovic Orban a replicat scurt, spunând că „judecătorii trebuie lăsaţi să judece”.

El a menţionat că, atunci când s-a început urmărirea penală împotriva sa, nu a modificat legislaţia, ci s-a retras din funcţiile publice.

„Eu sunt un exemplu viu. N-am încercat nicio modificare a legii. În momentul în care a început urmărirea penală împotriva mea, m-am retras din toate funcţiile publice, n-am mai candidat la nicio funcţie publică. M-am apărat în instanţă fără să fac scandal, fără să înjur, fără să mă consider o victimă politică. M-am apărat, am fost achitat, pentru că instanţa a fost lăsată să judece drept”, a spus Ludovic Orban.

El a adăugat că acelaşi lucru trebuie să se întâmple „în cazul oricărui om, indiferent câtă putere deţine, şi nu se întâmplă”.

„Întreaga putere dobândită de Dragnea şi de Tăriceanu după alegerile din decembrie 2016, în loc să fie folosită pentru a îmbunătăţi viaţa românilor, pentru a duce România într-o direcţie corectă, este folosită pentru a distruge complet orice instituţie românească care poate să acţioneze pentru pedepsirea celor care săvârşesc acte de corupţie”, a mai spus Orban.

Citeste si...  Primarul sectorului 3, un primar de bun simt

Liberalul a opinat că justiţia se va pronunţa pe 20 mai în cazul lui Liviu Dragnea.

„Completul de apel se va pronunţa în data de 20 mai şi cred că se va pronunţa. Nu văd niciun motiv procedural suplimentar care poate apărea pentru a împiedica luarea unei decizii. Dosarul e foarte clar, lucrurile sunt limpezi. Orice om de bun simţ îşi dă seama că Dragnea a angajat două persoane la Direcţia de Asistenţă Socială din subordinea lui ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Persoane care au încasat banii degeaba, nu au fost o zi la muncă, ci au muncit ani de zile la sediul PSD. Asta e dosarul, toată lumea îl cunoaşte. Ce e aşa de complicat? Mai ales că au furat banii de la copii, adică în loc să folosească banii să aibă grijă de copii, că e Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, practic a folosit banii să angajeze nişte oameni la partid”, a mai precizat Ludovic Orban.