Ludovic Orban a declarat, luni, că pentru a putea garanta siguranţa cetăţeanului, PSD-ALDE nu trebuie să mai fie la guvernare. Liderul PNL a adăugat că guvernul condus de Viorica Dăncilă nu mai are capacitatea de a readuce instituţiile publice în slujba cetăţeanului.

„Este clar că reformarea Poliţiei, a Jandarmeriei şi a celorlalte instituţii ale statului nu pot fi realizate de guvernarea PSD-ALDE. PSD-ALDE a distrus practic cea mai mare parte a instituţiilor, a politizat agresiv aceste instituţii şi a validat guvernarea pentru infractori. Actualul guvern nu are decât un singur lucru de făcut, să dispară din viaţa publică. Actualul guvern nu are nici cea mai mică capacitate de a readuce instituţiile publice la o funcţionare legală, constituţională şi de readucerea instituţiilor în slujba cetăţeanului. Primul pas pentru a pentru a putea garanta siguranţa cetăţeanului este dispariţia de la putere a actualului guvern”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Citeste si...  Orban este convins câ va câștigă alegerile din primul tur

El a adăugat că PNL e pregătit pentru sesiune extraordinară, pentru a putea modifica legislaţia din domeniul justiţiei, după cazurile din Caracal şi Galaţi.

„Noi suntem pregătiţi pentru sesiune extraordinară. Avem o serie de modificări legislative pe care le-am înaintat din vreme, cum este proiectul de lege de abrogare a Legii recursului compensatoriu sau interzicerea eliberării condiţionate pentru infractorii care au săvârşit infracţiuni gen omoruri, violuri. De asemenea, cerem respingerea modificărilor la Codul penal şi Codul de procedură penală şi reluarea de la început a dezbaterii acestor coduri penale. Să nu uităm că CCR a declarat modificările ca fiind neconstituţionale. A doua oară, după ce în primă fază declaraseră neconstituţionale 34 de modificări ale Codului Penal şi 64 de modificări ale Codului de Procedură Penală”, a subliniat Orban.

Reacţia liderului PNL vine în contextul cazurilor de la Caracal şi Galaţi.