Votul din Senat în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu este „o dovadă de neruşinare”, de încălcare a voinţei exprimate de români în 26 mai, a declarat la Digi24 liderul PNL Ludovic Orban.

„Încă o dovadă de neruşinare, de încălcare a voinţei exprimate de cetăţeni. Românii au votat contra amnistiei şi gratierii faptelor de graţiere. Decizia echivalează cu o amnistie, împiedică o anchetă penala, care îl plasează pe Tăriceanu deasupra legii penale, sfidând voinţa românilor şi Constituţia.

PSD-ALDE nu a înţeles că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. În acest dosar cu foarte multe semne de întrebare votul a fost dat şi cred că din nou se arată faţa hâdă a actualei puteri, complicitatea dintre liderii celor două formaţiuni de la putere. E clar de ce deputaţii ALDE nu au vrut să intre în sală la votul pentru Marcel Ciolacu, se demonstrează astăzi prin votul senatorilor PSD care plătesc acum preţul pentru faptul că deputaţii ALDE au votat candidatul PSD la Cameră în persoana lui Marcel Ciolacu. Dosarul a fost ca un mijloc de santaj la adresa lui Tăriceanu.

Citeste si...
Președintele Trump acuzat de Joe Biden că folosește armata împotriva populației

Sunt profund revoltat de această atitudine care arată că în spatele votului secret la astfel de proceduri există o majoritate pro corupţie, care nu înţelege că românii vor să fie conduşi de oameni cinstiţi”, a spus preşedintele PNL.

El a făcut referire şi la ordonanța de urgență adoptată astăzi de Guvern privind alegerea uninominală a președinților de consilii județene.

„Actuala putere nu a înţeles nimic din votul cetăţenilor, să dai OUG numai pentru a salva baronii roşii îmi arată că Guvernul, chiar dacă nu mai e Dragnea, e în continuare unealta baronilor roşii şi a emis această OUG la presiunea celor speriaţi de votul cetăţenilor.”, a spus Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.