Premierul Ludovic Orban după ce instanţa a dat câştig de cauză companiei româneşt în licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie a declarat, sâmbătă la Arad, că se bucură că vor circula şi în Bucureşti tramvaie produse în România, în ciuda voinţei primarului general al Capitalei Gabriela Firea, în licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie.

„Agenda vizitei în Arad cuprinde şi vizitarea unei fabrici din cele două fabrici – dacă nu mă înşel, domnule Blidar – ASTRA Arad, pentru a vedea tramvaiele care sunt produse aici. Iată că, în România se pot produce tramvaie, se pot produce vagoane, se pot produce locomotive, în România se poate produce aproape orice. Practic, aici vedeţi un tramvai gata de livrare, care urmează să ajungă în Oradea. Din totalul producţiei unui tramvai, peste 70% se produce aici. Este o capacitate de producţie care poate să ofere un transport sigur, un transport ecologic, mai ales în condiţiile Pactului verde care este în programul Comisiei Europene. Avem nevoie de astfel de mijloace de transport ecologice, cum sunt aceste tramvaie, pe care, iată, că le putem produce în România”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban după ce instanţa a dat câştig de cauză companiei româneşti în legătura cu licitatia celor 100 de tranvaie. El a adăugat că e foarte important să fie susţinuţi producătorii români şi planurile de investiţii pentru aceştia.

„Mă bucur că sunt municipalităţi care achiziţionează tramvaie de aici, tramvaie produse în România, şi mă bucur că şi la Bucureşti, în ciuda voinţei persoanei care încă conduce Primăria Capitalei, tramvaiele care vor circula în Bucureşti în viitor vor fi produse în România, pentru că instanţa, după cum bine ştiţi, a dat câştig de cauză companiei româneşti în licitaţie pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie. Cred că este extrem de important să susţinem producătorii români, să susţinem planurile de investiţii ale producătorilor români, astfel încât să avem capacitatea de a integra cât mai mult din orice produs de care avem nevoie, mai ales produse complexe de genul tramvaielor, locomotivelor, vagoanelor, astfel încât să le putem produce în România şi, de ce nu, să devenim competitivi şi pe plan internaţional”, a conchis Orban.


Citeste si...
Biden, după victoria în alegerile prezidențiale: "Este timpul să vindecam America"