Liderul grupului deputaţilor PNL, Ludovic Orban, susţine că social-democraţii, deşi nu au luat decizia de a propune schimbarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, „pândesc” momentul potrivit pentru a „decapita” această instituţie.
 

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban

 
„Îi readuc aminte domnului Gabriel Oprea că parlamentarii UNPR au votat, alături de parlamentarii PSD, împotriva solicitării procurorului general şi a DNA de începere a urmăririi penale atât împotriva senatorului Dan Şova, cât şi a deputatului Victor Ponta. Îi reamintesc, totodată, că este aliat cu un partid politic – PSD, care sigur că nu a luat decizia de a propune schimbarea din funcţie a doamnei Codruţa Kovesi, dar asta îşi doreşte şi pândeşte un moment potrivit ca să decapiteze DNA. Eu nu pot să înţeleg cum este domnul Oprea şi cu Justiţia şi, în acelaşi timp, e şi cu domnul Ponta”, a declarat Orban, joi, la Senat, incercand sa arate, in mod subtil, in ce situatie penibila se pune, de bunavoie si nesilit de nimeni, liderul UNPR.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat joi că ar susţine-o „total” pe Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), întrucât aceasta a demonstrat că merită, iar lupta anticorupţie a dus mult la întărirea statului român.
 
„Total. Normal că o susţin. Nu uitaţi că a fost propusă şi susţinută şi de Victor Ponta şi de Cazanciuc şi de mine. A demonstrat că merită acest lucru, chiar dacă îmi fac prieteni sau nu”, a spus Oprea, la Adevărul, întrebat dacă ar susţine-o pe Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA.
Declaratia lui Oprea vine intr-un moment in care Neculai Ontanu, colegul sau de partid, este direct vizat de DNA si….nici chiar el, generalul -lider al UNPR, nu se simte prea bine.
Citeste si...
Klaus Iohannis, mesaj după funeraliile regelui Mihai: Am fost IMPRESIONAT