Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și ALDE European ar trebui să ia exemplu de la PPE și să excludă partidele românești PSD și ALDE din formațiunile europene, potrivit Mediafax.

Președintele PNL Ludovic Orban cere excluderea PSD si ALDE din formatiunile europene

„Partidul Popular European a luat decizia de a suspenda FIDESZ din PPE pentru derapajele de la democrație și pentru nerespectarea valorilor și principiilor care stau la baza PPE și UE. FIDESZ a primit un termen de corectare a derapajelor apărute în ultima perioadă în mesajul public și în deciziile partidului de guvernământ din Ungaria. Noi ca PPE am început să facem curat în formațiunea noastră politică la nivel european și așteptăm același lucru să îl facă și alte formațiuni de la nivelul UE, respectiv formațiunea ALDE și formațiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curațenie trebuie să facă același lucru cu două partide din România care fac același lucru pe care l-a făcut FIDEZS”, a declarat Ludofic Orban, joi la Sibiu.

Citeste si...  Klaus Iohannis pleaca in vacanta. Iata ce destinatie si-a ales!

Liderul PNL Ludovic Orban a adăugat că PSD și ALDE nu vor mai face parte pentru mult timp din formațiunile europene.

„Pe drumul pe care au pornit PSD și ALDE vor avea o viață extrem de scurtă în familiile lor politice. Oricum astăzi un număr tot mai mare de partide din familia politică europeană din care fac parte se pronunță pentru excluderea lor. Ăsta este rezultatul unui comportament antieuropean”, a conchis Ludovic Orban