Ludovic Orban, prim-vicepreședintelui PNL, este de părere că principiul majorității este un principiu democratic fundamental, ce ar trebui aplicat și în cazul alegerii primarilor.
„Este în interesul unei legitimități sporite a primarilor, care conduc destinele comunității pe o perioadă de patru ani, ca primarii să fie alesi cu 50%+1 din votul cetățenilor. Principiul majorității este un principiu democratic fundamental. De ce să nu fie aplicat și primarilor nu putem sa intelegem acest lucru”, a spus Orban.ludivic-orban.yfw51uzvj4

Orban i-a răspuns și lui Liviu Dragnea care a afirmat că premierul Dacian Cioloș a spus că exclude deopotrivă varianta OUG și cea a asumării răspunderii în cazul alegerii primarilor în două tururi. Ludovic Orban a spus că așteaptă o poziție oficială din partea prim-ministrului în această privință.

Citeste si...  Pedofilul de 67 de ani din Iaşi a făcut şi alte victime. Ce au descoperit anchetatorii

„Eu aștept o poziția oficială din partea premierului Dacian Cioloș. Nu am obiceiul ca domnul Dragnea să relatez spuse ale domnului Cioloș care au fost în cadrul discuției pe care am avut-o (…) Eu cred că PSD este ultimul partid care poate să reclame faptul că Guvernul emite OUG pentru modificarea alegerilor pentru că PSD este, de fapt, partidul care în august 2014 a modificat legea alegerilor prezidențiale prin OUG. Așa că PSD nu cred că poate să deschidă gura pe tema asta”, a mai spus Orban.