Ludovic Orban, premierul desemnat pentru formarea noului guvern, a vorbit despre proiectul de restructurare amplă a aparatului guvernamental. El a precizat că vrea reducerea numărului de ministere la cel mult 16 și a anunțat că vor fi făcute restrâns numărul de agenţii şi oficii.

„Ținta noastră este reducerea numărului de ministere.

Mai puține ministere. 28 de ministere este o prostie, nicăieri nu există așa ceva. M-am uitat prin Europa, media e de 15-16 ministere. De exemplu, economia e economie, nu poţi să o spargi în patru ministere, ministerul de Externe e unul, nu îl poţi sparge”, a declarat Ludovic Orban la Jurnalul de Seară.

Premierul desemnat a precizat că se va face o dimensionare optimă la nivelul fiecărei instituţii.

Ludovic Orban a spus că după reducerea ministerelor va fi restrâns numărul de agenţii şi de oficii, consecinţa fiind că unii bugetari îşi vor face bagajele. El a făcut referire la „cei care au intrat pe uşa din dos” sau care semnează condica doar o dată pe săptămână.

Citeste si...  SCANDAL în curtea Parlamentului: Deputaţii ACL au făcut şedinţă afară, după ce accesul presei a fost INTERZIS

„După reducerea ministerelor, vom restrânge numărul de agenții, autorităţi și oficii, în sensul unei organizări mai judicioase pe domeniul de activitate.

Cu siguranță unii vor trebui să plece, dar… toţi cei care au intrat pe ușa din dos, pe bază de carnet de partid, care plimbă hârtiile și care semnează condica o dată pe săptămână, vor pleca acasă.

Ideea e de optimizare.

Una dintre proiecţiile noastre asupra administraţiei e să construim un corp de funcționari neutri care să fie bine pregătiţi, să servească interesul public.

Dacă vrei să faci performanţă şi să ai rezultate, ai nevoie de oameni bine pregătiţi, care îş cunosc treaba, altfel e foarte greu să ai succes în aplicarea politicilor publice.

Noi avem un program de lege de debirocratizare a instituțiilor, instituţia să nu mă mai trimită de de la Ana la Caiafa.

Venim la guvernare cu principiul bunei guvernări liberale”, a spus Ludovic Orban