Cabinetul Orban lucrează în prezent la studiul de impact privind abrogarea unor măsuri din OUG 114/2018, a declarat marţi premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă. Vor fi abrogate şi prevederile privind Pilonul II de pensii private.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că lucrările din comisii nu merg însă întocmai în direcţia corectării prevederile OUG 114 şi că în diferite comisii mai apar amendamente care înrăutăţesc măsurile din această ordonanţă.

„Cu siguranţă că în spatele modificărilor vor sta analize, studii, de asemenea vom discuta cu partenerii sociali, patronatele şi sindicatele pentru a realiza o consultare care să îmbunătăţească (ordonanţa), dar noi deja am avut consultări anterioare şi ştim poziţia partenerilor sociali care este preponderent în susţinerea acestei iniţiative. Sigur că noi ne-am fi dorit ca prin dezbaterea din Parlament să corectăm prevederile acestei ordonanţe şi să abrogăm toate acele prevederi. Din păcăte, lucrurile nu merg aşa cum ne-am aşteptat, ba dimpotrivă mai apar prin diferite comisii amendamente care înrăutăţesc şi mai mult această ordonanţă. De exemplu s-a mărit plafonul pentru fondul fantomatic de dezvoltare şi investiţii”, a spus Orban.

Citeste si...
Alertă meteo pentru București în zilele de Crăciun

Premierul a mai spus că majorarea contribuţiei la fondurile de pensii administrate privat Pilon II nu va face obiectul acestei runde de reglementări, dar că o majorare este în obiectivele Guvernului.

„Cu siguranţă acesta este obiectivul nostru, dar (majorarea) nu va face obiectul acestei reglementări. Ce vom abroga sunt prevederile absurde care au fost impuse societăţilor care administrează fondurile Pilon II de pensii”, a anunţat Premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea şi modificarea unor prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul energiei, financiar bancar şi comunicaţii dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.