Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni va avea loc o nouă ședință de Guvern și le-a cerut miniștrilor să aibă toate avizele la proiectele de hotărâre care reglementează funcționarea ministerelor pentru ca acestea să fie aprobate la reuniunea de săptămâna viitoare a Executivului.

„Acum, chiar dacă am dat liber pe data de 27 și pe data de 3 ianurie, nu ne privește pe noi lucrul acesta, pentru că, din punctul meu de vedere, miniștrii și cei care servesc interesul public n-ar trebui să aibă zile libere”, a spus Orban la începutul ședinței de Guvern de vineri seara.

El a explicat că proiectele de hotărâre pentru organizarea și funcționarea ministerelor trebuie aprobate, în contextul în care instituțiile trebuie să aibă noile organigrame pentru anul viitor.

„O să și lămuresc, pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai face ședință pe 30 decembrie. Vă spun de acum, pe 30, toate hotărârile de Guvern de organizare și funcționare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele și să le adoptăm. Repet, toată hotărârile de funcționare și organizare. Acesta e principalul obiectiv al ședinței din data de 30 pentru că trebuie să intrăm în Anul Nou cu noile organigrame ale ministerelor, în funcție de viziunea voastră ca și miniștri și în funcție de elementele care există în ordonanță de urgență de funcționare și organizare a Guvernului”, a conchis Orban.

Citeste si...
Orban susține că i-ar lua o săptămâna să spună câte a făcut guvernul pentru români

Pe 20 decembrie, Executivul a aprobat hotărârea de Guvern prin care zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie vor fi declarate zile libere pentru persoanele care lucrează în instituțiile și autoritățile publice.

ludovic orban , sedinta guvern , organizare ministere