Un băiețel de numai opt luni a murit după ce a fost plimbat între spitale. Părinții micuțului sunt disperați și au apelat la autorități pentru a se face dreptate iar colegiul medicilor din Suceava s-a autosesizat.

Mai mult, părinții bebelușului sunt sprijiniți de oameni de rând din întreaga țară care au anunţat că vor ieşi astăzi în stradă pentru a cere sancţionarea celor vinovaţi.
Drama familiei din Suceava ce şi-a pierdut copilul în vârstă de doar 8 luni în urmă cu trei zile a impresionat și a mobilizat români din toate colțurile țării. Astfel că astăzi sunt anunțate proteste prin care românii vor să atragă atenția asupra acestei situații. De asemenea peste 30.000 de persoane au semnat și o petiție online prin care se cere autorităților să se facă lumină în cazul copilului din Suceava.
Dreptate pentru Matias. Asta vor cere astăzi în stradă mii de persoane din mai multe orașe ale țării.

Au fost clipe cumplite la Institutul de Medicină Legală din Iaşi. Felix şi Otilia şi-au luat acasă copilul în sicriu. Totul a început când Matias a făcut febră şi mama lui l-a dus la medicul de familie.

„S-a uitat în guriţă şi i-a zis că îi ies patru dinţi sus şi mi-a dat tratament pentru febră şi durere. Când am ajuns acasă i-am luat temperatura din nou. Avea 40 cu 5. Am sunat medicul, i-am zis că e prea mare ca să aibă de la dinţi şi mi-a zis să merg la el, să îmi dea injectabil, antibiotic”, spune Otilia Urcaciu, mama copilului.

Citeste si...  Klaus Iohannis ortodox? Ce se intampla in aceste momente cu mii de romani pe internet

După două zile copilul făcea convulsii. Speriată, femeia a plecat cu el la spitalul din Rădăuţi. De aici a fost trimis la Suceava, acolo unde mama spune că a fost ignorat în multe rânduri de medici chiar dacă era deja în stare gravă. Tatăl susţine că medicii au ridicat din umeri atunci când au fost întrebaţi de ce băieţelul se simte din ce în ce mai rău.

„Nu poate să se pronunţe. Doamnă, este grav? Este foarte grav. Dacă este foarte grav ce este de făcut? Noi îl ţinem sub supraveghere şi doar atât putem să facem. Dacă nu ai aparatură specială pentru un copil nu poţi să stai cu mâinile în sân”, spune Felix Urcaciu, tatăl copilului.

Matias a fost transferat în stare foarte gravă la Iaşi cu elicopterul, însă inima lui a încetat să bată la distinaţie. Făcuse deja trei stopuri cardiorespiratorii. Poliţiştii suceveni au început cercetările într-un dosar penal pentru ucidere din culpă. Acum, părinţii aşteaptă rezultatul de la medicină legală pentru a vedea ce boală le-a răpit copilul.