ANCOM a dat publicității rezultatele testelor efectuate pe netograf.ro, în primul semestru al acestui an, iar potrivit acestora utilizatorii de internet din România au experimentat viteze medii de transfer în creştere.

Conform testelor efectuate pe netograf.ro,în semestrul I 2018 utilizatorii români au experimentat viteze de download date internet fix în creştere cu aproximativ 14%la nivel naţional şi viteze de download date internet mobil mai mari cu aproximativ 16%, faţă de semestrul II 2017.

Operatorul telecom din ţara noastră care oferă cea mai mare viteză la internet este Orange. Viteza medie la Orange a fost de 31,31 Mbps, la Vodafone a fost de 24,39 Mbps, la Telekom 21,10 Mbps, iar la RCS&RDS de 11,16 Mbps. 

Prin intermediul Netograf.ro au fost efectuate,în primul semestru al anului 2018,peste 177.000 de teste validate (cu 30% mai multe decât în ultimele şase luni ale anului 2017).Vitezele medii de transfer la internet mobil au fost generate pe baza a 29.167 de teste validate pentru toţi furnizorii de internet mobil.

Citeste si...  Și alții au idei năstrușnice! Vezi în ce țară, ministrul Economiei propune taxă pentru probatul hainelor

Netograf.rotestează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test conectat la nodurile naţionale publice de tip internet interexchange. 

 

Cum se utilizează Netograf.ro

Netograf.ro este uşor de utilizat şi oferă rezultate imediate şi corecte. Este suficient ca utilizatorii să selecteze din aplicaţie tipul de ofertă de care beneficiază şi să aleagă modalitatea de acces, wireless sau fir în cazul internetului fix şi indoor sau outdoor pentru internetul mobil. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obţinute pot fi analizate şi comparate în contextul statisticilor publicate semestrial şi anual.