Roger Stone, apropiat al președintelui SUA Donald Trump, inculpat recent în ancheta privind ingerințele Rusiei la alegerile prezidențiale, a vorbit despre arestarea sa, acuzând că s-au folosit „metode” demne de „Gestapo”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Stone a fost eliberat pe cauțiune, acordând ulterior un interviu postului ABC; în care sustinea că a fost arestat de o echipă de „29 de membri ai SWAT”, trupele de elită americane, „cu arme de atac, mi-au încercuit locuinţa, 17 vehicule în grădină, dintre care două vehicule blindate, un elicopter în aer”.

„Ei ar fi putut pur şi simplu să-mi sune avocaţii şi m-aş fi dus”, a adăugat acesta.

„A fost o demonstraţie de forţă costisitoare în încercarea de a mă prezenta drept inamicul public numărul unu (…) pentru a influenţa” potenţialii juraţi în caz de proces, a spus Stone, acuzând că „Sunt metode ca ale Gestapo”.

Roger Stone a fost inculpat vineri în ancheta desfăşurată de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, pe care el l-a numit un „prieten vechi”.

Citeste si...
Fostul şef CIA îl acuză pe Trump că a colaborat cu ruşii pentru a câştiga alegerile din 2016

Acest confident al magnatului imobiliar este acuzat în special că a minţit Congresul în legătură cu schimburile sale cu WikiLeak, organizaţie care a publicat emailuri piratate defavorabile lui Hillary Clinton.

Preşedintele american a comentat printr-o postare pe Twitter condiţiile arestării prietenului său Roger Stone, operaţiune filmată încă înainte de răsăritul zorilor de CNN, spunând că „traficanţii de fiinţe umane sunt mai bine trataţi”.

Roger Stone a obţinut apoi eliberarea sa condiţionată contra plăţii unei cauţiuni de 250.000 de dolari.

Vineri, Roger Stone a spus că va pleda „nevinovat” la acuzaţii, pe care le califică drept „politice”.

Duminică, el a spus că dosarul inculpării sale este „subţire” şi că este „pregătit să se lupte.