Omar Hayssam a fost adus miercuri dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care medicul Yassin Mohamad este acuzat de trafic de influenţaLa începutul lunii aprilie, medicul Yassin Mohamad, pe care fostul președinte l-a numit personal pentru a negocia rascumpararea ziaristilor (asa-zis) rapiți în Irak, a fost arestat pentru trafic de influenţa.
 
Omar Hayssam audiat la DNA
 
Luni, la DNA a fost audiat şi Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii rapiţi în Irak în 2005. Marţi, în dosarul lui Yassin au fost audiat procurorul care a cerut în 2006 eliberarea lui Omar Hayssam şi judecatoarea care a aprobat eliberarea. În prezent, Omar Hayssam execută 23 de ani şi patru luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, potrivit unei decizi luate în 27 martie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
 
Dincolo de evenimentele zilei de azi, este interesant ca, inca dinainte de a fi facut scapat din tara, Omar Hayssam era dat a fi grav bolnav, fiind diagnosticat, pentruu presa si naivi, cu o forma de cancer in faza terminala. Intre timp, a (fost) fugit din tara, au trecut niste ani buni, Hayssam a revenit in Romania si….e viu si nevatamat, ba chiar in putere. Boli si „boli”, deh….
Citeste si...  Elena Udrea, despre campania împotriva violatorilor din Vaslui: "O mare ipocrizie"